Η ανακοίνωση:

Ο φεμινισμός είναι εδώ. Τίποτα δε θα μένει αναπάντητο. Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου κάναμε παρέμβαση πετώντας τρικάκια και γράφοντας συνθήματα σε δύο σημεία, στα γραφεία της εφημερίδας Sportime και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού ως πρώτη και άμεση αντίδραση στο σεξιστικό πρωτοσέλιδο της Sportime στο πλαίσιο της υπερσυντηρητικής καμπάνιας «Αφήστε με να ζήσω». Μια καμπάνια που αξιώνει τον έλεγχο πάνω στα σώματα μας, στις μήτρες μας, στις ζωές μας, έχοντας άλλοτε την έμμεση κι άλλοτε τη φανερή στήριξη της κυβέρνησης, της Εκκλησίας και της ακροδεξιάς. Ο περιορισμός του δικαιώματος της άμβλωσης και η μετατροπή των θηλυκοτήτων σε αναπαραγωγικές μηχανές για τις ανάγκες του κεφαλαίου και των εθνικιστικών ανταγωνισμών αποτελούν διεθνώς τον πυρήνα του νέου σκοταδισμού.

Ένα πράγμα έχουμε να πούμε: Ούτε να το σκέφτεστε.

Τα σώματα μας είναι τα δικά μας οδοφράγματα.

Εμείς αποφασίζουμε τι μπαίνει και τι βγαίνει από τις μήτρες μας. Κάνουμε έκτρωση στο σεξισμό, το μισογυνισμό, την καπιταλιστική εθνοπατριαρχία, την ομοφοβία και την τρανσφοβία.

Οργισμένες Μήτρες

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια