Πορεία κατά της έμφυλης βίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοέμβρη πραγματοποίηθηκε το μεσημέρι του Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από κάλεσμα της φεμινιστικής συλλογικότητας Καμία Ανοχή.

 

Όπως αναφέρει η Καμία Ανοχή, η πορεία ακολούθησε την παρακάτω διαδρομή και εξηγούν το γιατί:

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η πορεία θα είναι με αφετηρία την Καπνικαρέα προς Ερμού, συνεχίζουμε στη Σταδίου με μια στάση Χωριάτικο, 3ης Σεπτεμβρίου, στάση ξανά στο ΑΤ, τελευταία στάση στη Γλάδστωνος, με λήξη στο Σύνταγμα.

Σταματάμε στο Χωριάτικο, γιατί δεν ξεχνάμε πως οι ιδιοκτήτες του αθώωθηκαν σκανδαλωδώς από την ελληνική πατριαρχική ρατιστική δικαιοσύνη ενώ είχαν καταγγελθεί για εμπορία ανθρώπων, πως πουλάνε βρώμικο ψωμί, βιτρίνα για τις μετανάστριες γυναίκες που εξαναγκάζουν σε πορνεία.

Σταματάμε στο διαβόητο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, γιατί δεν ξεχνάμε πως είναι οι φυσικοί αυτουργοί πολλών δολοφονιών και βασανισμών στο κέντρο της Αθήνας. Μετανάσ(τρι)ες, τοξικοεξαρτημένοι/ες, άστεγοι/ες, σεξεργάτ(ρι)ες, τρανς άτομα, δέχονται καθημερινά τη βία των μπάτσων, τη βία του κράτους που τους στιγματίζει ως σώματα χωρίς σημασία. Όλες και όλοι μας που κάποια στιγμή στη ζωή μας σηκώσαμε κεφάλι και σταθήκαμε απέναντι σε κράτος και κυβερνήσεις, έχουμε ζήσει τη βία των χημικών, των δακρυγόνων, του ξύλου, των συλλήψεων. Όλοι και όλες, όλα μας, παρακολουθήσαμε και γίναμε ακόμη και αυτόπτες μάρτυρες των τελευταίων δολοφονικών επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Σταματάμε στη Γλάδστωνος γιατί εκεί χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, γιατί εκεί δολοφονήθηκε από μαγαζάτορες, μπάτσους, εκαβίτες, από το πατριαρχικό κράτος και τον κοινωνικό φασισμό, ο Ζακ/η Zackie/ο Ζαχαρίας, επειδή τόλμησε να ζήσει όπως ήθελε. Δεν ξεχνάμε, δεν θα συγχωρέσουμε ποτέ, δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να μπουν φυλακή οι δολοφόνοι, μέχρι να κάνουμε τον κόσμο ασφαλή και ελεύθερο για όλες και όλα μας.

Σταματάμε τέλος στο Σύνταγμα γιατί απαιτούμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε για μια ζωή ελεύθερη που να μας χωράει όλες και όλα, για να φτάσουν οι φωνές μας στη Βουλή και σε κάθε σπίτι, χώρο εργασίας, σχολείο και σχολή, δρόμο, λεωφορείο και μετρό, γειτονιά, κρατικό ίδρυμα, στρατόπεδο συγκέντρωσης και φυλακή.

*Φωτογραφίες από Καμία Ανοχή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια