Festival of Culture – “DISPLACEMENT/ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ 12 έως 14 Ιουνίου στο ΒΕΤΟΝ7
CAMERATA EUROPÆA YOUTH ATHENS

INFO
Festival of Culture – “DISPLACEMENT/ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ”
Διάρκεια: 12 – 14 Ιουνίου 2015
Είσοδος για τη συναυλία: 3€, 5€, 7€
ΒΕΤΟΝ7 Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Πύδνας 7 Βοτανικός (Στάση “Κεραμεικός”)
Τηλ. Κρατήσεων: 210-7512625

 

Πρόγραμμα:

12-14 Ιουνίου | Εκθέσεις | 14:00 – 20:30
Προβολή video performances
Έκθεση δίσκων βινυλίου
Επιλεγμένα video art σε συνεργασία με C.A.S.A

14 Ιουνίου | Performance | 19:00
Chinese Notebook
Performance από τον Δημοσθένη Αγραφιώτη “ALGOR(I)THM-POETRY-MUSIC”
Music by Michail Palaiologou

1

14 Ιουνίου | Συναυλία | 20:00
Αλέξανδρος Γεωργιάδης: Obsessions, για σόλο τρομπέτα
Αλέξανδρος Γεωργιάδης: still ….. kinetic, για Ensemble
Αλέξανδρος Γεωργιάδης: “Displacement”, 2ο κουαρτέτο εγχόρδων
*

4

Jacques Ibert: Trois pìeces brèves, για κουιντέτο πνευστών

Ronaldo Miranda: Variações sérias-sobre um Tema de Anacleto de Medeiros, για κουιντέτο πνευστών

 

“Youth-composer in residence”: Αλέξανδρος Γεωργιάδης

“Artist of the month”: Τίτος Γουβέλης-Πιάνο

Camerata Europaea Youth Ensemble

3

Πληροφορίες:

Το πρόγραμμα της συναυλίας με τίτλο “DISPLACEMENT” στοχεύει σε ένα ζωηρό διάλογο μεταξύ των νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα Νέων επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευσή της προς τους δραστήριους νέους μουσικούς καταδεικνύοντάς τη με μία φρέσκια και πειραματικής διάθεσης συναυλία που συνδέεται με το πολιτιστικό Φεστιβάλ. Η ιδέα βασίζεται στην εαρινή καμπάνια των ευρωπαϊκών θεσμών, η οποία ενθαρρύνει τους νέους να συζητήσουν και να προβληματιστούν πάνω σε ζητήματα που αφορούν στην επιτυχία και το μέλλον μιας κοινής Ευρώπης.

www.camerata.eu

 

CAMERATA EUROPÆA YOUTH ATHENS

Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα Νέων είναι μία νεοσύστατη ευρωπαϊκή ορχήστρα που εδρεύει στην Αθήνα και αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Καμεράτας (Camerata Europaea). Αποτελείται αποκλειστικά από νέους μουσικούς όλων των χωρών της Ευρώπης και τυγχάνει της συνεπούς υποστήριξης της Ακαδημίας της Ευρωπαϊκής Καμεράτας. Με ένα ευρύ φάσμα δράσεων όπως master classes, residencies, σεμινάρια, διαλέξεις, συμπόσια και εργαστήρια, η Ακαδημία της Ευρωπαϊκής Καμεράτας αποτελεί ζωτικό τμήμα της Καμεράτας Νέων και των άλλων συνόλων. Η Καμεράτα Νέων επίσης προσφέρει υποστηρικτικά προγράμματα, βραβεία και υποτροφίες, ενώ αναλαμβάνει την παρουσίαση διαφόρων ορχηστρικών έργων. Η εκπαίδευση των νέων μουσικών αποτελεί κύρια προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Καμεράτας. Ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες λαμβάνουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση μέσω της Ακαδημίας. Υπό την μουσική καθοδήγηση αναγνωρισμένων διευθυντών ορχήστρας, προετοιμάζουν ανταγωνιστικές συναυλίες που τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να διακριθούν ως επαγγελματίες και αναγνωρισμένοι μουσικοί.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Καμεράτας Νέων είναι συνεπές προς το μοντέλο που έχει ως στόχο το φιλόδοξο έργο της καλλιτεχνικής ολοκλήρωσης με τον τίτλο «Υπερβαίνοντας τα εμπόδια μέσω της μουσικής». Η Καμεράτα Νέων προωθεί την περαιτέρω ανάπτυξη παραμέτρων που συμβάλουν στην εμψύχωση, τη βιωσιμότητα, την κινητικότητα των πολιτιστικών παραγόντων, τη διασυνοριακή διάδοση καλλιτεχνικών έργων και την καλλιέργεια διαπολιτισμικού διαλόγου – σε συνάφεια με τα θεμελιώδη ζητήματα της Ατζέντας της ΕΕ για τον πολιτισμό 2014 – 2020.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X