Έρευνες έχουν ξεκινήσει οι ομοσπονδιακές αρχές της Φλόριντα για μια φρικιαστική επίθεση σε έναν μανάτο (οι μανάτοι είναι μεγάλα υδρόβια θηλαστικά, γνωστά και ως θαλάσσιες αγελάδες), στον οποίο άγνωστοι δράστες χάραξαν τη λέξη “Τραμπ” στην πλάτη του.

Η επίθεση στο άτυχο θαλάσσιο ζώο καταγγέλθηκε από την τοπική εφημερίδα «The Citrus County Chronicle», η οποία δημοσιοποίησε εικόνες του μεγάλου υδρόβιου θηλαστικού με το όνομα του προέδρου των ΗΠΑ να φαίνεται χαραγμένο στο δέρμα του.

«Η Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ ερευνά την επίθεση σε βάρος ενός μανάτου» ανέφερε η εφημερίδα. Στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίηθηκαν πλάνα από το άτυχο ζώο, το οποίο εντοπίστηκε να κολυμπά στις πηγές του ποταμού Χομοσάσα στη Φλόριντα, στη δυτική ακτή της πολιτείας και σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων δυτικά του Ορλάντο.

Δεν έχει διευκρινιστεί με ποιον τρόπο γράφτηκε η λέξη. Δεν έχει επίσης διευκρινιστεί αν η πράξη αυτή είχε ως στόχο να τραβήξει την προσοχή στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι κάτοικος της πολιτείας Φλόριντα.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, το Κέντρο Βιοποικιλότητας των ΗΠΑ, στην Τουσόν της πολιτείας Αριζόνα, ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση αυτή.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια