Σκούρα τα βρήκαν οι ακροδεξιοί οπαδοί της Λάτσιο που επιχείρησαν να προκαλέσουν εκείνους της Σέλτικ κάνοντας ναζιστικούς χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των δύο ομάδων. Νωρίτερα έκαναν πορεία στους δρόμους της Γλασκόβης χαιρετώντας ναζιστικά.

Η οργανωμένη αντιφασιστική απάντηση των οπαδών της Σέλτικ στους ναζιστικούς χαιρετισμούς ήταν αποστομωτική.

Γνωρίζοντας ήδη τις παραδοσιακές «πολιτικές» αναφορές των ακροδεξιών της Λάτσιο, οι πράσινοι είχαν ετοιμάσει ένα πανό με τη φωτογραφία του νεκρού φασίστα ηγέτη της Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι και την επιγραφή/προτροπή προς τους οπαδούς της Λάτσιο «ακολουθήστε τον ηγέτη σας».

Για την ιστορία να πούμε ότι και το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν αρνητικό για τη Λάτσιο με 2-1.

Ήττα λοιπόν για τη Λάτσιο τόσο στο γήπεδο, όσο και στις κερκίδες.

Και κάπως έτσι, έμειναν με τον ναζιστικό χαιρετισμό στο χέρι επιστρέφοντας στην Ιταλία.

Μίλησε κανείς για no politica στα γήπεδα;

*Με πληροφορίες από το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια