Στις δυτικές και νοτιοδυτικές συνοικίες του Λεκανοπεδίου καταγράφηκαν τα υψηλότερα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες, λίγο πριν τις 7 το πρωί, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που μέτρησε, για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, καταγράφηκαν αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων. στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Αττικής.

Ενδεικτικά στις περιοχές Χαϊδαρίου και Κερατσινίου, η μέση συγκέντρωση για το διάστημα 9:00-17:00 ήταν κατά περίπου 40% αυξημένη σε σχέση με το σταθμό του Αστεροσκοπείου στο Θησείο.

Επιπλέον, σε θέση μέτρησης πλησίον της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Περιστερίου καταγράφηκαν αυξημένα επίπεδα ιδίως μετά τις 15:00.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο βόρειο, ανατολικό και κεντρικό τμήμα του Λεκανοπεδίου δεν καταγράφηκε κάποια επιβάρυνση στην ποιότητα της ατμόσφαιρας.

Η φωτιά, 26 ώρες μετά εξακολουθεί και καίει ανακυκλώσιμα πλαστικά, συνεχίζοντας την εκπομπή καρκινογόνων ουσιών, σύμφωνα με τους επιστήμονες που συστήνουν την αποφυγή της εισπνοής του τοξικού καπνού.

Και το συγκεκριμένο συμβάν, πάντως αναδεικνύει για άλλη μία φορά τις σοβαρές ευθύνες της ασκούμενης πολιτικής που επιτρέπει εργοστάσια και βιομηχανικές μονάδες να λειτουργούν μέσα στον οικιστικό ιστό, χωρίς μέτρα ελέγχου, προστασίας και πρόληψης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια