Μια σημερινή φωτογραφία από τη Σάμο αποτυπώνει πλήρως την υγειονομική κατάσταση στα ελληνικά νησιά.

Στη φωτογραφία, την οποία δημοσιεύει το tvxs, φαίνεται μια ηλικιωμένη ασθενής να μεταφέρεται από το ΕΚΑΒ πάνω σε καρότσα αγροτικού, χωρίς προφανώς να τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα.

Τα συχνότερα παράπονα για τις ελλείψεις αναφορικά με την περίθαλψη των ασθενών προέρχονται από τα νησιά: Κέρκυρα, Χίο, Κεφαλληνία, Ζάκυνθο, Σαλαμίνα, Κω, Σάμο, Σαντορίνη, Κάλυμνο και Μύκονο.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν νησιά με αρκετούς μόνιμους κατοίκους που δεν διαθέτουν καθόλου ΕΚΑΒ όπως είναι η Αίγινα (13 χιλ), η Μήλος (5 χιλ), οι Βόρειες Σποράδες και φυσικά όλα τα μικρότερα. Σε νησιά όπως η Ιος, η Κάρπαθος, τα Κύθηρα, η Αλόννησος το ΕΚΑΒ διαθέτει έναν μεμονωμένο υπάλληλο! Σε κάποια από αυτά υπάρχει κι ένας μικρός αριθμός οδηγών των Κέντρων Υγείας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια