Εντονη αντίδραση των δασικών Αρχών και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

Ένα αγριογούρουνο- μητέρα ,  σε προχωρημένη κατάσταση κύησης σκότωσαν κατά την διάρκεια παράνομου κυνηγιού δύο ασυνείδητοι λαθροθήρες στην ορεινή περιοχή της Κρυόβρυσης Ηλείας προκαλώντας την οργισμένη και έντονη αντίδραση των δασικών Αρχών αλλά και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Όπως κατήγγειλε στο www.apokalypseis.com ο δασάρχης Πύργου Ηλείας , Παναγιώτης Λάττας οι δύο λαθροθήρες εντοπίστηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες σε συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και τα θηράματα τους κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία . Μετά τον εντοπισμό των θηραμάτων  οι δύο λαθροθήρες  εξαφανίστηκαν για να αποφύγουν το αυτόφωρο  ενώ τους αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Ετρεχε γάλα από τους μαστούς του άτυχου ζώου 

« Το θλιβερό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ένα από τα ζώα που σκότωσαν οι ασυνείδητοι ήταν σε κατάσταση προχωρημένης κύησης και όταν το εντοπίσαμε  από τους μαστούς έτρεχε ακόμη γάλα… Ηταν μια σοκαριστική εικόνα που προσβάλει βάναυσα τον πολιτισμό μας. Είναι αδιανόητο , απάνθρωπο και πολύ σκληρό , κάποιος να αφαιρεί την ζωή ενός ζώου όταν αυτό βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης…» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο δασάρχης του Πύργου και υπογράμμισε ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι γνωστά και με παρελθόν καθώς έχουν προβεί και άλλες φορές σε παρόμοιες πράξεις.

« Είναι η δεύτερη φορά στην υπηρεσία μου που ως δασάρχης συναντώ τόσο σκληρές καταστάσεις με την θανάτωση ζώου σε κατάσταση κύησης. Και την πρώτη φορά δυστυχώς ήταν τα ίδια άτομα  τα οποία είναι και υπότροπα καθώς έχουν καταδικαστεί κατ επανάληψη για λαθροθηρία αλλά συνεχίζουν τις παρανομίες.» – τόνισε ο δασάρχης Πύργου.

Ο κ. Λάττας αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη ομάδα λαθροθήρων αλλά και άλλοι   στην ευρύτερη περιοχή,  εμπορεύονται τα αγριογούρουνα τα οποία όταν τα σκοτώνουν  και τα πωλούν σε εστιατόρια της Πάτρας με σκοπό το κέρδος.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια