Την Παρασκευή 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Fund me in the square» στο Santaroza3 bar που βρίσκεται στην Πλατεία Σανταρόζα, μόλις λίγα βήματα από τη στάση μετρό «Πανεπιστήμιο». Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία μιας παρέας ανθρώπων, έχοντας κοινό σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά.

Σε συνεργασία με djs, χορηγούς επικοινωνίας και την φιλοξενία του Santaroza3 bar, η βραδιά θα περιλαμβάνει πολλή μουσική και παιχνίδια για όσους θέλουν να διασκεδάσουν στηρίζοντας παράλληλα τον σκοπό. Από τις 10 μ.μ. τις μουσικές θα επιλέγουν οι Emy, Med Koi, Mr.K και An.D, ενώ η συμμετοχή σε κάθε παιχνίδι θα γίνεται με μία συμβολική οικονομική ενίσχυση. Τα έσοδα θα δοθούν εξ ολοκλήρου για την κάλυψη αναγκών του νέου σχολικού έτους του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά.

Λίγα λόγια για το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά
Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά είναι μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Αλληλέγγυων Σχολείων. Τη χρονιά που μας πέρασε λειτούργησε με 35 εθελοντές/αλληλέγγυους εκπαιδευτικούς και 42 τμήματα μαθητών. Στο σχολείο διδάσκονται Ελληνικά και γίνεται προετοιμασία για την απόκτηση της πιστοποίησης γλωσσομάθειας της Ελληνικής γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Διδάσκονται επίσης τα μαθήματα : Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Αραβικά, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ιστορία και Πολιτισμός, Πληροφορική, Χορός, Θέατρο.

Οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν τις γνώσεις και το χρόνο τους αφιλοκερδώς διδάσκοντας σε ενήλικες μετανάστες, πρόσφυγες και όποιον άλλον το επιθυμεί ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια για ελεύθερη πρόσβαση και συμμετοχή στην Παιδεία όλων των κοινωνικά ευπαθών ομάδων στη χώρα μας.

Πληροφορίες :
Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, asmpeiraia.blogspot.com
14ο Γυμνάσιο Πειραιά – Αγ.Αναργύρων & Κω – Παλιά Κοκκινιά
e-mail: info@asmpir.gr
Τηλ.: 210 4200 917

Σύνδεσμος εκδήλωσης:
www.facebook.com/events/2023550964639618

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια