Νέο κρεσέντο αστυνομικής βίας σημειώθηκε σήμερα, αυτή τη φορά σε αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γαλάτσι. Σύμφωνα με καταγγελίες το αστυνομικό μένος ήταν τόσο, που χτυπήθηκε από αστυνομικό ακόμη κι ένας πεντάχρονος!

Η αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ύστερα από απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο Νέο Ηράκλειο, όπου είχε κάνει κάλεσμα αρχικά ομάδα ακροδεξιών για πορεία στο τοπικό κοιμητήριο στο πλαίσιο της συμπλήρωσης επτά χρόνων από την εκτέλεση των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη. Για τη φασιστική κινητοποίηση καλέστηκε διαδήλωση απάντηση, με την αστυνομία ωστόσο να παίρνει την απόφαση για απαγόρευση και των δύο συγκεντρώσεων.

Η αντιφασιστική κινητοποίηση εν τέλει πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι, ωστόσο μετά το τέλος της πορείας η αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος και χτύπησε κόσμο.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις καταγγελίες άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν ακόμη και κόσμο που έπινε απλά τον καφέ του, στην προσπάθεια να κυνηγήσουν διαδηλωτές που είχαν βρει καταφύγιο σε τοπικές καφετέριες.

Αρκετοί τραυματίες διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, ενώ κατά την έφοδο τους σε καφέ οι άνδρες των ΜΑΤ έφτασαν μέχρι τις τουαλέτες, όπου βρίσκονταν μητέρα -πελάτης- με 5χρονο παιδί. Από τη μανία τους, όπως καταγγέλθηκε χτύπησαν με την ανάποδη πλευρά του γκλοπ το μικρό παιδί, με τη μητέρα του να ουρλιάζει “τι κάνετε;” μέσα σε κατάσταση απελπισίας.

Τέλος μετά από σύγκρουση με την αστυνομία σημειώθηκαν τουλάχιστον 14 προσαγωγές.

Το βίντεο με τα ουρλιαχτά της μάνας του παιδιού:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]