Εκπαιδευτικοί του λυκείου Lycée Juliot-Curie στη Nanterre, διαμαρτυρήθηκαν με έναν μοναδικό τρόπο κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Μακρόν – μεταρρύθμιση που έχει ξεσηκώσει τους Γάλλους εργαζόμενους καθώς προβλέπει αύξηση της εργασίας ως τα 67. Η διαμαρτυρία τους έγινε viral καθώς οι εκπαιδευτικοί φορώντας τουτού χόρεψαν την Λίμνη των Κύκνων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια