22χρονος φοιτητής φιλολογίας σε Πανεπιστήμιο της Λυών περιέλουσε το σώμα του με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οικονομικές δυσκολίες και την κατάσταση ανασφάλειας που ζούσε ο ίδιος αλλά και όλοι οι φοιτητές στην Γαλλία που δεν είναι γόνοι πλουσίων. Η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε κρίσιμη από τους γιατρούς του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε, καθώς το 90% του σώματός του καλύπτεται από εγκαύματα.

Λίγο πριν την πράξη του ο νέος άντρας είχε δημοσιεύσει ένα μεγάλο μήνυμα στο fb όπου επικαλούνταν τις οικονομικές του δυσκολίες και καλούσε σε αγώνα κατά του φασισμού και του φιλελευθερισμού, ενώ η φίλη του προειδοποίησε για τη χειρονομία του συντρόφου της μέσω SMS, ειδοποιώντας τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η πράξη του νεαρού φοιτητή έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε οργανώσεις φοιτητών και συνδικάτα που καλούν σε διαδήλωση την Τρίτη, σημειώνοντας ότι είναι πράξη πολιτική και δεν μπορεί να αποδοθεί απλά στην απελπισία, και τονίζουν ότι η επισφάλεια που υφίστατο ο φοιτητής ως συνέπεια των φιλελεύθερων πολιτικών και του καθημερινού ρατσισμού, εξαπλώνεται  συνθλίβοντας όλο και περισσότερες ζωές.

*Αλιευμένο από την Κατιούσα, με πληροφορίες από leprogres.fr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια