Σχέδια για να βάλουν τέλος στο καταναλωτικό πανηγύρι της Black Friday προωθούν Γάλλοι βουλευτές, οι οποίοι ετοιμάζονται να καταθέσουν νομοσχέδιο για απαγόρευσή της.

Όπως μεταδίδει το Associated Press νομοπαρασκευαστική επιτροπή πέρασε τροπολογία τη Δευτέρα με την οποία προτείνει την απαγόρευση της ημέρας προσφορών γιατί προκαλεί «σπατάλη πόρων» και «υπερκατανάλωση».

Πίσω από τη συγκεκριμένη τροπολογία βρίσκεται η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ντελφίν Μπαθό, και θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα στη γαλλική Βουλή. Η ομοσπονδία των εμπόρων, πάντως, έχει επικρίνει ήδη την προσπάθεια.

Ξεχωριστά, η υπουργός Οικολογικής μετάβασης, Ελίζαμπεθ Μπορν, άσκησε κριτική στη Black Friday αναφέροντας ότι προκαλεί κυκλοφοριακό χάος, ρύπανση και εκπομπές αερίων.

Πρόσθεσε ότι θα στήριζε μια τέτοια ημέρα εάν βοηθούσε τις μικρές γαλλικές επιχειρήσεις όπως ευνοεί κυρίως τις μεγάλες εταιρείες.

Αύριο Γάλλοι ακτιβιστές ετοιμάζουν διαδηλώσεις που ονομάζονται Block Friday.

*Από την Εφ.Συν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια