Η ηθοποιός Gemma Whelan, που παριστάνει την Killer Yara Greyjoy, ήταν καλεσμένη στο Sky News για να μιλήσει για τον ρόλο της- και πόσο έχει κουραστεί να την ρωτάνε πώς είναι να παίζει τον ρόλο του “σκληρού θηλυκού”.

Ο παρουσιαστής του Sky News, Adam Boulton, είπε στην Whelan ότι ο χαρακτήρας της είναι “τρομακτικός και αρκετά σκληρός”.

“Διασκεδάζω να μπαίνω στον ρόλο”, είπε η Whelan. ” Είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά μου ο δυναμισμός, απλά στη σειρά του δίνεται περισσότερη ένταση”.

Έσπευσε να προσθέσει: “Προφανώς και δεν δολοφονώ ανθρώπους”.

Game of Thrones, Gemma Whelan
Game of Thrones, Gemma Whelan FACEBOOK

“Ένα από τα επιχειρήματα για το Game of Thrones”, συνεχίζει, “Είναι, εάν δίνει δύναμη στις γυναίκες ή τις αντικειμενικοποιεί.”

https://twitter.com/Haggis_UK/status/1117720013136375810

Και, με έναν αναστεναγμό, η Gemma ξεκίνησε μία σπουδαία ανάλυση για τον λόγο που πιστεύει ότι το Game of Thrones ενδυναμώνει τις γυναίκες.

“Πιστεύω ότι είναι ενδυναμωτικό. Σίγουρα το πιστεύω. Για μένα, το να παίζω την Yara.

Το ερώτημα που δέχομαι πιο συχνά είναι πώς είναι να παίζω τον ρόλο μίας τόσο δυναμικής γυναίκας. Πιστεύω πως είναι ένα τόσο περιττό ερώτημα, διότι οι γυναίκες είναι εξ ορισμού δυνατές, δυναμικές, ανεξάρτητες και ελεύθερες, και όλο το φάσμα των συναισθημάτων, όπως ακριβώς και οι άντρες.

Αλλά οι άντρες ποτέ δεν ερωτώνται πώς είναι να παίζουν έναν δυνατό άντρα.”

*Αλιευμένο από το news247.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια