Το Game of Thrones τελείωσε για φέτος και άφησε, σε δύο τουλάχιστον ανθρώπους, τελείως διαφορετικά συναισθήματα. Το… ανέλυσαν και περιμένουν και τη δική σας γνώμη.

HTAN TO XEIΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ… του Κώστα Σωτηρόπουλου

Ξεκαθαρίζω κάτι εξ αρχής. Game of Thrones έβλεπα, βλέπω και θα συνεχίσω να βλέπω. Αυτό δεν αλλάζει την πεποίθησή μου πως το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν… άκυρο. Τοποθετούμε κάτι σε ένα βάθρο (στην συγκεκριμένη περίπτωση θρόνο) και αδυνατούμε να το κατακρίνουμε, όταν το ίδιο εξόφθαλμα μας… προκαλεί!

Το θέμα μου με το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν είναι προφανώς ο θάνατος ενός εκ των βασικών και πλέον αγαπητών χαρακτήρων της σειράς. Αυτό ήταν ψιλοδεδομένο με βάση τη γνωστή… αγάπη του Μάρτιν για το μότο «σκοτώνω ό, τι αγαπάτε». Μπορεί να μην γινόταν με τον Τζον Σνόου, μπορεί να γινόταν με κάποιον άλλον. Πάντως οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο ήταν μεγάλες.

Ούτε φυσικά είναι το θέμα μου, οι όποιες διαφορές με το βιβλίο. Ο θάνατος του Σνόου π.χ. μπορεί να έγινε -απ’ όσο γνωρίζω καθώς δεν έχω διαβάσει τα βιβλία- ακριβώς όπως γράφτηκε, άλλα άπειρα άλλα περιστατικά της σειράς ουδεμία σχέση έχουν με την εξέλιξη των βιβλίων.

Το θέμα μου είναι με την «ξεπέτα». Σύμφωνοι, σοκαριστήκαμε με όσα έγιναν. Αλλά σοκαριστήκαμε και με πόσα έγιναν. Ο Μάρτιν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν άπλωνε τις ιστορίες του, χωρίς πραγματικά να δείξει κάτι ουσιαστικό για 7 επεισόδια!  Δεν είμαι ο μόνος που το παρατήρησα αυτό, απ΄ όσο είδα σε ορισμένα σχόλια στο επίσημο site των φίλων του GoT.  Αρκετοί είχαν την εντύπωση, πως ουσιαστικά δεν είχε γίνει το παραμικρό αξιοσημείωτο.

Θα μου πεις και σε άλλες σεζόν το «ΜΠΑΜ» γίνεται στο 9ο επεισόδιο, προς το τέλος δηλαδή της σεζόν. Ναι, αλλά στην περυσινή σεζόν λ.χ. είχαμε από θάνατο Τζόφρεϊ στο 2ο επεισόδιο, μέχρι δίκη με επικό Τύριον στα μισά της σεζόν, φοβερή μονομαχία ανάμεσα σε Βουνό και θεούλη Όμπερυν προς το τέλος της και επικό φινάλε με δολοφονία του «είμαι ο πραγματικός Βασιλιάς» Τάιγουιν από τον εκδικητή Τύριον! Φανταστείτε όλα αυτά να τα βλέπαμε σε ένα επεισόδιο!

Για το 10ο επεισόδιο της 5ης σεζόν του GoT δεν χρειάζεται να τα φανταστείς. Τα είδες όλα σε ένα!

Στάνις: Άσο ημίχρονο, διπλό τελικό
Το μοτίβο «καλό νέο» που ακολουθείται από «κακό νέο» είναι γνωστό σε ταινίες και σειρές. Οπότε ο Μάρτιν είπε να το εξελίξει λίγο. Από «καλό νέο» σε «κακό νέο» σε «Παναγιά μου αυτοκτόνησε η γυναίκα μου» σε «ΩΩ να σου γαμήσω».

anchorman

Πόσο χρόνο χρειάστηκε για να μας δείξει πως ο καιρός έφτιαξε, οπότε ο Στάνις μπορεί επιτέλους να επιτεθεί στο Winterfell, ΑΛΛΑ ο μισός στρατός (όλα τα άλογα) τον αποχαιρέτησαν ΚΑΙ αυτοκτόνησε η γυναίκα του ΚΑΙ τον παράτησε η μάγισσα που τον έβαλε να κάψει το παιδί του;;; Δύο λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Θυμάμαι τον Στάνις να κοιτάει τη φωτιά σε ένα επεισόδιο για περισσότερη ώρα!

Κάνε φίλο να δεις καλό
Ο Τζον Σνόου και ο Σαμ Τάρλι μπεκροπίνουν και μιλάνε για το πώς μια μέρα θα έχουν όλοι μπλε μάτια και δεν θα τους νοιάζει το κρύο. Ο Τζον λέει πως είναι ο πιο μισητός Lord Commander στο Castle Black (τι τους κάνουν τους πιο μισητούς σε ένα μέρος γεμάτο φονιάδες Γιάννη;; #spoiler) και ο Σαμ το πρώτο που βρίσκει να πει στο κολλητό/πιο μισητό άντρα στο Castle Black είναι πως θέλει να αλλάξει καριέρα και να φύγει από μακριά του. Αυτό KAI πως «εσύ σε μια σπηλιά, εγώ ξυλοφορτωμένος»! Μία που ο Τζον του δίνει τις ευλογίες και μία ο Σαμ καβαλάει τ’ άλογο, παίρνει την γυναίκα, το παιδί και φεύγει!

Ήπιαν με πρόποση «To your return», αλλά δεν τους βλέπω να τα ξαναλένε…

Die Sansa, die
Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο για την Σάνσα. Πρέπει να είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που όλοι επιθυμούν τον θάνατο του για να γλιτώσει από τη μαύρη του τη μοίρα.

Προξενιό με τα δύο χειρότερα μπάσταρδα των 7 Βασιλείων, αποκεφαλισμός του πατέρα της μπροστά στα μάτια της, δολοφονία της μισής και βάλε οικογένειάς της και αηδιαστικά γλωσσόφιλα με τον πιο γλοιώδη τύπο, που θα σκότωνε τη μάνα του για να κάτσει 5 ολόκληρα λεπτά στο Iron Throne.

Τι πιο λογικό λοιπόν για αυτή την κοπέλα, από το να τοποθετήσει στο παράθυρο του πιο ψηλού πύργου ένα κερί, που θα την βοηθούσε να δραπετεύσει, 10 δευτερόλεπτα αφότου η τύπισσα που δεν πήγαινε για κατούρημα για να κοιτάει το συγκεκριμένο παράθυρο ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, γύρισε την πλάτη της κι έφυγε.

Στάνις Μπαράθεον ή Chuck – ΣτάNorris
Στην πρώτη γραμμή της μάχης, αλλά και τελευταίος επιζών μέσα στο δάσος. Fuck Logic. Ο μοναδικός που έπρεπε να σκοτωθεί έζησε κι ας ήταν ο πρώτος στη μάχη απέναντι σε έφιππους στρατιώτες που ξεκοίλιασαν όποιον βρέθηκε μπροστά τους. Τελικά ο Στάνις βρήκε τον θάνατο (;;) από την Μπριέν του Ταρθ, την ίδια που δεν πήγαινε για κατούρημα με σκοπό να σώσει την Σάνσα.

lidl

YOLO από Σάνσα και Γκέιτζόι
Ό, τι πιο άκυρο στο επεισόδιο μάλλον. Ο Θίον φυτρώνει αυτά που του έκοψε ο ψυχάκιας μετά από 2 σεζόν, σώζει την Σάνσα κι αποφασίζουν μαζί να βουτήξουν στο κενό με την ελπίδα το χιόνι να είναι αρκετά παχύ, ώστε να σωθούν. YOLO (που λέει και ο Τσίγκας). Αλήθεια, αυτή την φαεινή ιδέα γιατί δεν την είχαν τόσο καιρό;;;

rik

Η παραδουλεύτρα που έγινε Σαμουράι
Μακράν η πιο εξοργιστική σκηνή στο 10ο επεισόδιο. Κανονική παρωδία. Για 9 επεισόδια (όταν) βλέπαμε την Άρια αυτή σκούπιζε πατώματα, νεκρά πτώματα κι εν τέλει πούλαγε στρείδια στην αγορά. Κανονική παραδουλεύτρα. Ξαφνικά μέσα σε μία σκηνή η παραδουλεύτρα τελειοποίησε τα μαγικά του «Many faced God» και με κινήσεις «Σε μακαιρώσω» πήρε την εκδίκηση που τόσο ζητούσε από τον παιδόφιλο.

aria

Όσοι βλέπουν το GoT φαντάζομαι πως θα είχαν υποπτευθεί πως η Άρια θα τα κάνει όλα αυτά, αλλά όχι κι έτσι. Μηδαμινό build up στην συγκεκριμένη ιστορία, καθώς επί 9 επεισόδια βλέπαμε την Άρια να κάνει ΑΚΥΡΑ πράγματα (μπορεί και να μην είναι άκυρα, αλλά δεν μας εξήγησαν και τι σημαίνουν…) και ξαφνικά γίνεται αυτό!

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο επόμενο πλάνο η Άρια έχει βγει από το μπουρδέλο σαν κυρία, αφού δολοφόνησε τον παιδόφιλο αρχηγό της φρουράς των Λάνιστερ, τρώει το κράξιμο του αιώνα και παίρνει 0 στις «εξετάσεις», αυτοκτονεί ο «δάσκαλος» για πάρτη της, αλλά τελικά δεν αυτοκτονεί, αλλά της δίνει ένα μάθημα με το να την τυφλώσει (;;;;) . Τι; Παίζει πρόβλημα;

Τελικά είναι πολλοί αυτοί που αποπληρώνουν τα χρέη τους
Η ιστορία στο Ντορν ήταν αρκετά βαρετή. Θυμάμαι τον Τσίγκα να «κράζει» την… κουφή μάχη ανάμεσα σε Τζέιμι και Μπρον με τις κόρες της ερωμένης/αδερφής του Όμπερυν στην αυλή του κάστρου. Πως μπήκαν όλοι αυτοί ανενόχλητοι να κλέψουν οι μεν, να σκοτώσουν οι δε την μέλλουσα πριγκίπισσα, μόνο στο Ντορν ξέρουν.

Η «έτσι» του Όμπερυν τελικά έκανε την δουλειά της με το φονικό φιλί. Δεν νομίζω να είχε πιστέψει κανείς άλλωστε πως είχε μετανοήσει με τις πράξεις της. Πριν δούμε ωστόσο τον αρκετά predictable θάνατο της Μαρσέλα (δεν πέρασε από το μυαλό σας την ώρα του παθιασμένου φιλιού με την «έτσι» του Όμπερυν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γινόταν;), έχουμε την πιο αποτυχημένη απόπειρα από τον Τζέιμι να ομολογήσει κάτι που ο Βάρυς το ήξερε ΣΙΓΟΥΡΑ όσο υπήρχε ακόμα μόνο φλερτ ανάμεσα σε Σέρσεϊ και «Βασιλοκτόνο» στην ηλικία των 8 και πλέον γνωρίζει ακόμα κι αυτός ο τύπος.

orxeis

Τwo and a Half Men trashtalking
Σκηνή με τον νάνο δεν γίνεται να μην είναι καλή. Τόσο απλά. Η κωμική πλευρά του GoΤ ήταν αυτή ανάμεσα στον Τύριον, τον Τζόρα και τον Ντάριο! Οι τρεις τους την έβγαλαν έξω να την μετρήσουν, μόνο που δεν υπήρξε νικητής. Ο «Sir Friendzone» Τζόρα και ο «Deal with it – Κάνω αχαλίνωτο σεξ με την Μάνα των Δράκων» Ντάριο ξεκινάνε το ταξίδι εύρεσης της Καλίσι, ενώ ο Τύριον ΔΕΝ προτείνει τρίο στην Μισάντεϊ και στον Γκρι Σκώληκα (ΣΟΚ), αλλά βγαίνει να πάρει αέρα. Εκεί τον συναντάει ο Βάρυς (υπεράκυρο) και μαζί, όπως όλα δείχνουν, θα διοικήσουν το Μιρίν (υπεράκρυο#2).

two and a half men

Η Καλίσι ακάλεστη σε πανηγύρι των Ντοθράκι
Ποια ανυπεράσπιστη βασίλισσα στη μέση του πουθενά αφήνει τον τραυματισμένο – αλλά πάντα – ΔΡΑΚΟ της για να πάει βολτίτσα στη φύση;;; Δεν μπορεί να σκεφτεί πως στα 5 βήματα και τον Ρικ να έβλεπε θα της άλλαζε τα φώτα και θέλει να κυβερνήσει και τα 7 Βασίλεια. Ο Ντόργκον δεν ήταν για πολλά πολλά, η Καλίσι μούτρωσε και ξαφνικά βρέθηκε περικυκλωμένη από δύο στρατούς από Ντοθράκι. Τέτοιο «πέσιμο» δεν ξανάγινε.

khaleesi1

Shame – shame – shame δεν λες τίποτα
Η Σέρσεϊ αποφασίζει να ομολογήσει το 1% όσων έχει κάνει και ο Πάπας Σπουργίτης της επιτρέπει την επιστροφή στον Βασιλιά-Γλάστρα και γιό της ΑΦΟΥ την κουρέψει, την πλύνει, την γδύσει και την διαπομπεύσει μπροστά στο εξαγριωμένο πλήθος. Η Σέρσεϊ τσίτσιδη προχωρά ανάμεσα στο πλήθος και οι ΜΑΤζήδες του Γουέστερος ανοίγουν τον δρόμο και ρίχνουν και καμιά ψιλή αν η ντομάτα που πέτυχε την Βασίλισσα δεν είναι φρέσκια. Το βλέμμα της Σέρσεϊ στο Red Keep προτού ξεκινήσει το μαρτύριο της είναι όλα τα λεφτά, όπως και η κορύφωση των αντιδράσεων του οργισμένου λαού. Τελικά φτάνει στον προορισμό της πιο ξεφτιλισμένη-πεθαίνεις, αλλά ακόμα κι έτσι παίρνει φάτσα «Lannisters always pay their debts» όταν βλέπει το μαστουρωμένο «κάτι σαν Βουνό». ΦΟΒΕΡΗ σκηνή, η καλύτερη του επεισοδίου γιατί ήταν  ο λ ο κ λ η ρ ω μ έ ν η.

mastoura2

Τζον, βρέθηκε ο χαμένος θείος σου στις 4 τα μεσάνυχτα, βγες έξω χωρίς λόγο!
Η τελευταία σκηνή ξεκινάει με τον Σνόου να μιλάει ως συνήθως για τους λατρεμένους του Wildlings και να λέει πόσο πολύ δεν είναι δικός τους αυτός ο πόλεμος, μέχρι που σκάει μύτη η Μελισάντρε με βλέμμα «όντως έπεισα κάποιον να κάψει το παιδί του;;». Ο κουμπάρος του Στάνις και νονός του κοριτσιού το καταλαβαίνει και ένα δάκρυ θα κύλαγε αν δεν τελείωνε η σκηνή για να ξεκινήσει αυτή που ο Τζον Σνόου πιάνεται «κότσος» σαν πρωτάρης.

oli2

«Βρέθηκε ο χαμένος θείος σου, που έχουμε να τον δούμε από τότε που ζούσε ο Νεντ Σταρκ (περίπου έστω), βγες έξω να δεις τι παίζει» του λέει το μπασταρδάκι ο Όλι κι αυτός σταματάει να διαβάζει την αλληλογραφία της ημέρας και ορμάει έξω αντί να διατάξει να έρθει ο Λανς να του τα πει στο τζάκι ενώ πίνουν Μοσχοφίλερο. Ο Μακ Άλιστερ του λέει κάτι του στυλ: «Ξέρεις πως θα σε σφάξουν αυτοί οι 10 που περιμένουν εκεί, ε;» και ο Τζον απαντά: «Που είναι ο θείος μου;;;». «For the watch» Χ5, τελειωτικό μαχαίρωμα από το μαλακιστήρι και bye bye Σνόου. Ξαφνικά η Μελισάντρε, πέρα από φαντασίωση πολλών, έγινε και ελπίδα για επαναφορά του Τζον στην σειρά.

 

ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ… του Βασίλη Τσίγκα

Πρώτα απ’ όλα, να ξεκαθαρίσω κάτι: Όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία και συφιλιάζονται για τις (σοβαρές, πλέον) διαφορές με τη σειρά, απλά δεν με ενδιαφέρουν! Αδερφέ, υπάρχει λόγος που βλέπω τη σειρά και δεν έχω διαβάσει τα βιβλία! Λέγεται: βαριέμαι να διαβάσω τα βιβλία! Οπότε, μην με τρελαίνεις ότι (spoiler alert) ο Στάνις κανονικά δεν έχει πεθάνει (αν έχει πεθάνει και στη σειρά), ότι η Σιρίν δεν θυσιάστηκε ποτέ, ότι η Μπριέν… τέλος πάντων δεν θέλω να επεκταθώ! Αν είναι αυτός ο λόγος που δεν σου άρεσε το επικό τελευταίο επεισόδιο του 5ου κύκλου του Game of Thrones, get a life! Ας έγραφε πιο γρήγορα τα βιβλία ο George R.R. Martin, να είχανε και οι σεναριογράφοι υλικό να πατήσουν πάνω τους! Όταν όμως ο γεράκος γράφει πιο αργά και από εμένα στα 9 μου όταν είδα για πρώτη φορά πληκτρολόγιο, λογικό είναι πια να κάνουν οι Weiss και Benioff του κεφαλιού τους! Και πολύ καλά κάνουν!

Στο δια ταύτα! Το Mother’s Mercy ήταν το καλύτερο τελευταίο επεισόδιο σεζόν της σειράς (μέχρι το επόμενο, όπως έλεγε και ο Νικ ο Γκάλης)! Και ναι, ήταν το καλύτερο επεισόδιο in general, που έχουμε δει μέχρι στιγμής! Γιατί, το αν ένα επεισόδιο είναι καλό στο Game of Thrones, μετριέται από το WTF-μετρο! Για όσους δεν ξέρετε τι είναι το WTF-μετρο, η πιο απλή εξήγηση που μπορώ να δώσω, είναι πόσο ανοικτό ήταν το στόμα σας όταν τελείωσε το επεισόδιο! Ή πόσα μπινελίκια κατεβάσατε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου!

Ε, μην έχετε παράπονο! Με εξαίρεση το Red Wedding, το Mother’s Mercy ήταν το 60λεπτο που μας σόκαρε περισσότερο! Και ήταν αυτό, κατά τη διάρκεια του οποίου, ξύσαμε την κεφάλα μας σε βαθμό αυτοτραυματισμού! Γιατί άρχισε, τελείωσε και στο ενδιάμεσο μας βομβάρδισε με ανατροπές, θανάτους (πολλούς θανάτους, φίλε) και μια αναθεματισμένη προσμονή που θα μεγαλώσει μέσα μας αυτούς τους 10 μήνες, μέχρι την επόμενη σεζόν, σε σημείο στέρησης, μεγαλύτερο και από αυτό του Charlie Sheen για booty-calls!

Ας τα πάρουμε, όμως, όλα απ’ την αρχή!

Στάνις
Ξεκινάει το επεισόδιο και βλέπουμε τον Στάνις! Το στομάχι μας αρχίζει να ανακατεύεται στο πρώτο βλέμμα, καθώς θυμόμαστε τι έκανε στην καημένη την κορούλα του στο προηγούμενο επεισόδιο! Κι εκεί αρχίζουν τα take it bitch! Πρώτον, τον εγκαταλείπουν οι άντρες του! Take it bitch! Δεύτερον, αυτοκτονεί η γυναίκα του! Take it bitch! Τρίτον, φεύγει και η κοκκινομάλλα σαγηνεύτρα-μάγισσα! Take it bitch! Και πρόσεξε, όλα αυτά σε 60 δευτερόλεπτα! Μπαμ μπαμ! Έτσι, για να γουστάρουμε! Χωρίς στρατό, οικογένεια και ερωμένη, ο Στάνις λέει ένα μεγαλοπρεπές fuck it και σπεύδει να πολεμήσει τους Μπόλτον! Yolo φάση! Εντάξει, την μάχη θα μπορούσαμε να τη δούμε, αλλά επειδή και χρόνο δεν έχουμε και τα πολλά λεφτά έχουν φύγει στο CGI των δράκων, στο τσακ-τσακ φτάνουμε στο τέλος του μακελειού, όπου ο Στάνις είναι χαμέ στο χιόνι, τραυματισμένος και με το βλέμμα «άντε, να με σκοτώσει κάποιος να τελειώνουμε»!

stannis baratheon

Και τσουπ, να σου η Μπριέν! WTF! Κάτι λέει εκεί για τον Ρένλι, μπλα μπλα μπλα, σηκώνει το σπαθί και… έλα μου ντε! WTF (2)! Τι έγινε; Τον έφαγε; Την πρόλαβε κάποιος; Του χρόνου!

Τζέιμι
Αν αυτή η σεζόν είχε ένα θέμα φέτος, ήταν στο Ντορν. Βαρετό του ελέους το storyline με τον Τζέιμι, τις κόρες του Όμπερυν, τον Μπρον, την γκόμενα του Όμπερυν, την Μυρσέλλα-Ιουλιέτα, τον αδερφό του Όμπερυν κλπ! Γενικά, όπως κατάλαβες, θα ήθελα λίγο περισσότερο Όμπερυν, αλλά τι να κάνεις… Όμως, στο τέλος, όλα ήρθαν και κούμπωσαν! Ο Τζέιμι φεύγει απ’ το Ντορν μαζί με την Μυρσέλλα, αυτή του λέει ότι «ναι, ξέρω ότι είσαι ο μπαμπάς μου, στα νεανικά βυζιά μου, δεν με ενδιαφέρει», WTF (3) και πάνω που πάμε να κοιμηθούμε απ’ το μελό, τσουπ, αίμα στη μύτη, πάρτην κάτω την Μυρσέλλα! WTF (4)!

lol

Εκεί θυμάσαι το γλωσσόφιλο της γκόμενας του Όμπερυν, που λίγο σε παραξένεψε, λίγο το γούσταρες και λες «αααα, η που…. την έφαγε»! Ξαφνικά, το Ντορν γίνεται σούπερ ενδιαφέρον για του χρόνου!

Άρια
Για μένα το μεγαλύτερο WTF του επεισοδίου και το μοναδικό κομμάτι που λίγο με ξένισε! Ξεκινάει το κομμάτι της Άρια σε ένα δωμάτιο με τον παιδεραστή-ανώμαλο να βαράει κοριτσάκια! Εντάξει, Game of Thrones είναι αυτό, το προσπερνάς! Βαράει το πρώτο, φεύγει, βαράει το δεύτερο, φεύγει, βαράει το τρίτο, μένει! Ωπ, εδώ είμαστε! Όλοι το έχουμε υποπτευθεί, αλλά δώσε μου ρε φίλε, είκοσι δευτερόλεπτα υλικό με την Άρια πριν, που το σκέφτεται, που μπαίνει στο μπουρδέλο, κάτι! Μην μου την πετάς έτσι ξαφνικά! Τέλος πάντων, η Άρια βγάζει το πρόσωπο-μάσκα που φορούσε, WTF (5), αλλά κι ένα μαχαιράκι κι αρχίζει να μαχαιρώνει τον ανώμαλο! Τα μάτια έξω, μαχαιριές στο σώμα κι ένα επικό throat-cutter!! «Μπράβο, κοπελάρα μου», βρωντοφωνάζουμε όλοι και περιμένουμε τα εύσημα και από τον κ. Μιγιάγκι της! Αμ, δε!

aria3

Αυτός τα παίρνει απ’ την ανυπακοή της κι αυτοκτονεί μπροστά της! WTF (6)! Αλλά όχι, μετά σκάει μύτη από πίσω της! WTF (7)! Η Άρια την ακούει (εγώ να δεις) και πάει στο πτώμα μπροστά της κι αρχίζει να βγάζει πρόσωπα! Πολλά πρόσωπα! WTF (8)! Και μετά βλέπει το δικό της! WTF (9)! Και μετά τυφλώνεται!!! WTF (10)! Τι σκατά έχει γίνει εκεί, δεν ξέρω! Αλλά, αλήθεια, δεν έχεις κι εσύ τεράστια περιέργεια να μάθεις;

Σάνσα
Λοιπόν, στα γρήγορα αυτή, γιατί τη βαριέμαι! Θέλει να φύγει, ανάβει κερί στον πύργο, δεν ασχολείται άνθρωπος, πάει να κατέβει και την προλαβαίνει η γκόμενα του υπέρ-ανώμαλου! Μπλα μπλα μπλα, τσουπ ο Ρικ γίνεται Θίον, την σκοτώνει και βουτάει μαζί με τη Σάνσα από το τείχος του Winterfell στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Δεν έχουμε WTF εδώ, απλά κρατάμε ότι ο Θίον ξύπνησε! Αυτό μπορεί να έχει πλάκα!

Νταϊνέρις – Τίριον
Πρώτα απ’ όλα, πόσο πλάκα είχε η κουβέντα-ποιος-την-έχει-μεγαλύτερη ανάμεσα σε Τίριον, Τζόρα, Ντάαααριο και γκρι-Σκουλήκι; Τελικά, αποφασίζουν να μείνουν πίσω για να κυβερνήσουν το Μιρίν (στα @@ μας εν τω μεταξύ, δεν μας ενδιαφέρει αυτή η πόλη, ήμαρτον, να πεθάνουν όλοι, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΙΡΙΝ) οι Τίριον, γκομενάκι γκρι-Σκώληκα και ο γκρι-Σκώληκας, ενώ οι Τζόρα και Ντάαααριο θα φύγουν να βρουν την Νταϊνέρις. Λογικά, θα έχει πολύ πλάκα η περιπλάνηση των δύο τελευταίων κάπου στη μέση του πουθενά, με τον Ντάααααριο να περιγράφει στον αιώνια friendzoned Τζόρα, το μέγεθος της ρώγας της Ντάνι κλπ!

khaleesi

Η οποία Ντάνι, τρώει φρίκη Ash Ketchum, γιατί ο Charizard της δεν την ακούει κι αρχίζει να περιπλανιέται στα λιβάδια για να βρει να φάει κάτι. Και τσουπ, WTF (11), σκάνε μύτη μιλιούνια Ντοθράκι και την περικυκλώνουν! Τι θα γίνει κι εκεί; Ένας Weiss κι ένας Benioff ξέρουν!

Σέρσεϊ
Και πάμε στα καλά τώρα! Η Σέρσεϊ είναι ακόμα φυλακή, σκάει τη μούφα ότι μετάνιωσε μπας και βγει, ο αρχί-Σπουργίτης της λέει «ΟΚ, κοπελιά, τράβα δες το μούλικό σου, που δεν τρώει τα Kellogs του το πρωί, αλλά θα περάσεις από δίκη (αυτή η δίκη είμαι σίγουρος ότι θα τα σπάσει του χρόνου, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν ακόμα ο Λόρας και η Μάρτζορι φυλακισμένοι)! Α, ναι, θα πρέπει να εξιλεωθείς κιόλας για τις αμαρτίες σου (αυτές που παραδέχθηκε, γιατί αν του έλεγε και τις υπόλοιπες, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα της έκανε)!». Όπου εξιλέωση, βάλε μια καταπληκτική σεκάνς, με την Σέρσεϊ (και την γκόμενα που την ντούμπλαρε και τσιτσιδώθηκε), να περπατάει ολόγυμνη, WTF (12), στους δρόμους του Kings Landing, με το εξαγριωμένο πλήθος να της πετάει ότι είχε περισσέψει απ’ το μεσημεριανό και μια καθυστερημένη καλόγρια από πίσω να λέει όλη την ώρα «Shame, shame, shame»! Shame στα μούτρα μου, μωρή ενοχλητικιά, όμως πραγματικά η σκηνή τα έσπασε, καθήλωσε, μέχρι και το τέλος της, όταν η Σέρσεϊ φτάνει στο Red Keep, εκεί την υποδέχεται ο Φρανκενστάιν και το τέρας του! WTF (12)! Ναι, είναι το Βουνό… sort of! Έπος, can’t wait να δω πόσα κεφάλια σπουργιτιών θα σπάσει του χρόνου!

mastoura

Τζον
Λυγμ, κλαψ, μάνα-γιατί-με-γέννησες! Βλέπουμε στα πρώτα λεπτά του επεισοδίου τον Τζον και τον Σαμ να μιλούν. Ο Σαμ του λέει βασικά ότι «βαρέθηκα εδώ, άσε που γάμησα κιόλας κι έγινα άντρας, έχω και μια οικογένεια να θρέψω πια, οπότε θέλω να σπουδάσω μέιστερ, να έχω κι ένα σίγουρο επαγγελματικό μέλλον, γιατί όπως και να το κάνουμε, winter is coming!» και του ζητάει την άδεια να πάει στην Ακρόπολη! Τώρα, δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά μάλλον δεν εννοεί εδώ στα μέρη μας (κακό χιούμορ, το ξέρω)! Τέσπα, ο Σαμ φεύγει! WTF (13)!

kountouratou

Μετά αλλάζουμε focus, οπότε νομίζαμε ότι Τζον θα ξαναβλέπαμε από του χρόνου. Αλλά, όχι… Στα τελευταία δευτερόλεπτα του επεισοδίου επιστρέφουμε στο Τείχος. Αυτός ο αλήτης, ο κωλοπαιδαράς Όλι, παγιδεύει τον πιο ευκολόπιστο, αφελή και χαζούλη κεντρικό ήρωα σειράς ever, πετώντας του ένα απλό «έχει έρθει κάποιος που ξέρει πού είναι ο θείος σου ο Μπέντζεν (αλήθεια, αυτή η ψυχή ο Μπέντζεν, πού στα διάλα είναι;)».

oli

Ο Τζον τρέχει. Φτάνει σε μια πινακίδα traitor. WTF (14)! Κάτι του λέει ο αντιπαθής-που-να-ψοφήσει Άλιστερ και τον μαχαιρώνει! WTF (15)! For the Watch, λέει και ο επόμενος! Κι άλλη μαχαιριά! WTF (15)! Όσες μαχαιριές τρώει ο Τζον ο Σνόου, άλλες τόσες νιώθω κι εγώ! Είναι δυνατόν; Ονειρεύομαι; Ο Τζον πέφτει στο χιόνι! WTF (16)! Η κάμερα πλησιάζει στα κενά μάτια του και το αίμα του κυλάει στο χιόνι! Και μετά μαύρο! WTF (17 & 18 & 19 & 20 & 21 και βάλε όσα αντέχεις)! Ο πιο αναπάντεχος θάνατος σε μια σειρά που μόνο αναπάντεχους θανάτους περιμένεις να δεις είναι γεγονός! Το στόμα στο πάτωμα, η ψυχή στην Κούλουρη! What the Fuck???? Πέθανε ο Σνόου; Του χρόνου…

Αν έχεις φτάσει μέχρι εδώ, να σου υπενθυμίσω ότι όλα αυτά έγιναν σε ΕΝΑ επεισόδιο! Μπαμ μπαμ μπαμ! Όλοι γκρινιάζουν ότι δεν γίνεται τίποτα στο Game of Thrones και μετά βλέπεις αυτό το roller coaster συναισθημάτων κι έχεις και παράπονο! Ε, όχι, αχάριστε Κώστα Σωτηρόπουλε!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X