Τι γίνεται όταν κατηγορείσαι για (άλλη μία) εγκληματική ενέργεια;  Όταν η κοινή γνώμη στρέφει το δάχτυλο προς εσένα και τα όσα εκπροσωπείς; Τι γίνεται όταν σε στριμώχνουν; Από πού πιάνεσαι όταν πέφτεις στο γκρεμό;

Απάντηση: Από όπου βρεις!

 «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ακούστηκαν οι φράσεις “η Βρετανία Πρώτη” (‘Britain First’) ή “Βάζοντας πρώτα το βρετανικό λαό”(‘Putting British people first’).

Είμαστε στη μέση μιας εκστρατείας για το δημοψήφισμα. Με αυτό που είπε αυτός ο άνθρωπος … αναφέρθηκε σε κάποιον οργανισμό; Αναφέρθηκε σε κάποιο σλόγκαν; Μήπως απλά φώναζε στη μέση μιας δημόσιας συζήτησης σχετικά με την ΕΕ: “Βάζοντας τη Βρετανία πρώτη”; Ξέρετε, αυτό το ακούω σχεδόν κάθε μέρα. Όλοι λένε “Είναι καιρός να βάλουμε τη Βρετανία πρώτη”. Αυτή είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται γενικά τις ημέρες της εκστρατείας για το δημοψήφισμα.

Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν ένα απολύτως νόμιμο πολιτικό κόμμα για αυτή την εγκληματική πράξη. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτήν … και σίγουρα δεν την αποδεχόμαστε.

Πρόκειται για μια τρομερή εγκληματική πράξη εναντίον ενός βουλευτή, ενός εκπροσώπου του λαού. Κανένας άλλος, κανένας οργανισμός δεν ήταν πίσω από αυτό, καμία οργάνωση δεν κατηγορήθηκε. Έτσι έχουν τα γεγονότα …»

Την πατήσατε κύριε Golding. Και όχι μόνο επειδή κάνετε λόγο για «νομιμότητα», κάτι το οποίο έχετε αψηφίσει επανειλημμένα. Όχι μόνο επειδή κάνετε λόγο για διαστρέβλωση των γεγονότων από τα ΜΜΕ, ενώ η προπαγάνδα αποτελεί το βασικό σας όπλο.  Αλλά κυρίως διότι η επιχειρηματολογία σας (και συνεπώς και του κόμματος) στηρίζεται εμφανώς στη  θέση «δεν ευθυνόμαστε όλοι για ένα μεμονωμένο γεγονός».

Ο δολοφόνος της Jo Cox χρησιμοποίησε το δικό σας σύνθημα, ήταν de facto υποστηρικτής σας, αλλά αυτό δε σας ενοχοποιεί όλους;

Δεκτό. Αλλά θυμηθείτε το πριν βάλετε ξανά στο στόχαστρο 1,6 δισεκατομμύρια μουσουλμάνους. Ή αλλιώς το 22% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια