Της Μπρικένα Γκίστο

Ο κύριος Ις δεν μπορεί ούτε απόψε να κοιμηθεί. Τριγυρνά στο κρεβάτι, μα οι εικόνες κι οι φωνές έχουν καταλάβει το μυαλό του. Σηκώνεται και περπατά, πίνει λίγο νερό και ξαπλώνει ξανά κάτω από το πάπλωμα. Δεν ανάβει το φως. Το φως στο σπίτι του κυρίου Ις είναι πάντα σβηστό. Δεν το χρειάζεται άλλωστε.

Ο κύριος Ις, είναι το φως.
Κάτω από το πάπλωμα ψελλίζει λέξεις. Ανασαίνει βαριά. Τα δάκρυά του προσπαθεί να κρατήσει. Μα εκείνα με θράσος ξεκινούν το ταξίδι τους στο πρόσωπό του. Δεν τα σκουπίζει. Δεν τα σταματά. Τα αφήνει να απλωθούν στο σώμα. Κι ύστερα στο δωμάτιο. Τα δάκρυα του κυρίου Ις ξεχύνονται και στο άλλο δωμάτιο. Βγαίνουν έξω από την πόρτα. Γίνονται χείμαρρος και πνίγουν την πόλη. «Που είναι οι βάρκες σας τώρα;» Φωνάζει. «Που είναι οι βάρκες σας να τις τρυπήσω μία μία και να πνιγείτε στην αλμύρα μου;»

Μα δεν προλαβαίνει να απλώσει τη γλώσσα του και να φωνάξει κι άλλες λέξεις χυδαίες, λέξεις ματωμένες. Δεν προλαβαίνει και το δάκρυ του τον σταματά. «Όχι, δεν απαντάω με μίσος.» Ψέλλισε. Φοβήθηκε πως θα έχανε την αφοσίωσή του. Την πίστη του. «Όχι, δεν θα καταφέρετε να με μολύνετε κι εμένα.» Φώναξε δυνατά για να το ακούσει ο ίδιος. «Εγώ γεννήθηκα για να αγαπώ» είχε διαβάσει κάποτε «όχι για να μισώ».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια