Η σχολική περιφέρεια θα πρέπει να βρει νέο σχέδιο ασφαλείας μέχρι τα μέσα Αυγούστου

Ο Οργανισμός Σχολείων της Μιννεάπολης διέκοψε την επί δεκαετίες συνεργασία του με το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, αντιδρώντας έτσι στον θάνατο του George Floyd, κατά τη διάρκεια αστυνομικής κράτησης.

Το Συμβούλιο του Οργανισμού ψήφισε ομόφωνα, προχτές, Τρίτη, να τερματίσει τη συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μιννεάπολης για την παροχή αστυνομικών για τις ανάγκες ασφάλειας των σχολείων. Η περιοχή θα πάψει κάθε περαιτέρω διαπραγμάτευση με το Τμήμα και ο Σχολικός Επιθεωρητής Ed Graff θα πρέπει να εκπονήσει νέο σχέδιο ασφαλείας μέχρι την προγραμματισμένη για τις 18 Αυγούστου συνεδρίαση του Συμβουλίου.

«Οι αξίες μου έχουν ως επίκεντρο τους ανθρώπους, την παιδεία και τη ζωή», είπε η διευθύντρια Kim Ellison σε συνέντευξή της. «Είμαι πλέον πεπεισμένη, με βάση τις ενέργειές του, ότι το Τμήμα από την πλευρά του δεν διαπνέεται από τις ίδιες αξίες».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι εντελώς αφύσικο να υπάρχει αστυνομία στα σχολεία», είπε το μέλος του Συμβουλίου Kimberly Caprini, κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας συνεδρίασης.

Σε δήλωσή του, ο υπαρχηγός του Αστυνομικού Τμήματος Μιννεάπολης Erick Fors ανέφερε ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε συνεννόηση για θέματα ασφάλειας.

«Οι σχέσεις που χτίστηκαν είχαν σημαντικό αντίκτυπο όχι μόνο για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές αλλά και για τους αστυνομικούς που επέδειξαν έμφυτη κλίση στο να δουλεύουν με τη νεολαία μας, μέσα από τη διδασκαλία και τη διαδικασία ενεργής συμμετοχής».

Οι περιοχές της Μιννεάπολης και του St. Paul έχουν προ πολλού δεχτεί κριτική για την επιστράτευση αστυνομικών, με αμφότερες να επιχειρούν να προσδώσουν στους ένστολους ρόλο συμβούλων παρά επιβολέων της τάξης. Την περίοδο 2018-2019 μέσα από έρευνα που διεξάχθηκε για λογαριασμό του Οργανισμού Σχολείων Μιννεάπολης προέκυψαν κυρίως θετικές αξιολογήσεις για τους αστυνομικούς, αλλά τα δεδομένα έδειξαν επίσης ότι οι σχολικοί αστυνομικοί ασχολούνταν περισσότερο με τους μαύρους μαθητές παρά με τους υπόλοιπους.

Η σχολική περιφέρεια της Μιννεάπολης, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην πολιτεία της Μιννεσότα, είχε σύμβαση με την Αστυνομία της πόλης από το 1967, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Οργανισμού, εκτός από την περίοδο 2004-2009, κατά την οποία συνεργαζόταν με την τοπική Αστυνομία των Πάρκων. Υπό την πιο πρόσφατη σύμβαση, η σχολική περιφέρεια πλήρωνε στην Αστυνομία 1,1 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Νωρίτερα την Τρίτη, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι -μεταξύ αυτών και ο Δημοκρατικός Βουλευτής Ilhan Omar- συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού για να δηλώσουν τη στήριξή τους στην πρόταση για κατάργηση της σύμβασης με την Αστυνομία.

«Η αστυνομική βία δεν συμβαίνει μόνο στους δρόμους, εδώ στη Μιννεάπολη. Συμβαίνει και στα σχολεία μας», είπε ο Omar. «Δεν πάει άλλο».

Κάποιοι από τους μαθητές του Λυκείου North τοποθετήθηκαν κατά της αποχώρησης των σχολικών αστυνομικών. Ο δικός τους, που εκτελούσε παράλληλα και χρέη προπονητή στο football, ήταν «σαν πατέρας τους», ανέφεραν. «Τώρα που οι αστυνομικοί αποχωρούν, κανείς δεν θα νιώθει ασφαλής στο σχολείο», είπε ένας από τους προαναφερθέντες μαθητές. Το μέλος του Συμβουλίου KerryJo Felder πρότεινε τροποποίηση της απόφασης, ειδικά για τα Λύκεια North και Henry, ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν τους αστυνομικούς τους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η Kim Ellison σημείωσε ότι ο χρόνος αντίδρασης της αστυνομίας σε τυχόν περιστατικό θα είναι μικρότερος με τους αστυνομικούς απόντες από τα σχολεία. Αλλά, όπως ανέφερε, πρόκειται για θέμα αρχής.

*Αλιευμένο από Star Tribune
Μετάφραση: Γιώργος Δρόσος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια