«Πιο ειδυλλιακό κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη» χαρακτήρισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολιτη, της ΝΟΔΕ ΝΔ Ηλείας, Διαμαντής Καρασούλας, τον εμπρησμό στην εκπαιδευτική δομή One Happy Family του Ελβετικού Ερυθρού Σταυρού, σε περιοχή της Λέσβου.

Στο πρώτο σχόλιό του το στέλεχος της ΝΔ έγραφε «one happy night» και το συνόδευσε και με… καρδούλα! Όταν χρήστης του facebook του απάντησε ότι “χαίρεστε με την καταστροφή, τόσο άθλιοι γίνατε”, αυτός του έγραψε: «Όχι και καταστροφή. Αυτό είναι πιο ειδυλλιακό κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη»!

Την ίδια ώρα ερωτηματικά προκαλεί η παρουσία κοντά στο σημείο του εμπρησμού ομάδας Γερμανών νεοναζί οι οποίοι σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες είχαν αποχωρήσει από τη Λέσβο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr «στις 8.30 το βράδυ βρέθηκαν στη φωτιά στον Καρά Τεπέ που κατέκαψε τη δομή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας προσφύγων «One Happy family».

Εκεί ακούστηκαν να «ενημερώνουν» δημοσιογράφους διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ότι η δομή «κάηκε γιατί ανήκε σε μια ΜΚΟ που έφερνε λαθρομετανάστες από την Τουρκία». Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες παρουσίαζαν την άποψη αυτή ως αποτέλεσμα «ιδιωτικής δημοσιογραφικής έρευνας». Αμέσως μετά με ταξί με το οποίο μετακινούνται έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πρόκειται για τον Oliver Kirchner στέλεχος της δεξιάς πτέρυγας του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» – Alternative für Deutschland (AfD) ο οποίος στο παρελθόν είχε προκαλέσει αντιδράσεις αμφισβητώντας το ολοκαύτωμα των Εβραίων, τον Oliver Flesch ο οποίος διατηρεί ένα ακροδεξιό κανάλι στο You Tube και έναν τρίτο άγνωστο που τους ακολουθεί και ο οποίος μιλά καλά Ελληνικά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια