Τον αγώνα του γυναικείου κινήματος για ίσα δικαιώματα θα τιμήσει η πολιτεία της Νέας Υόρκης, τοποθετώντας ένα άγαλμα που θα απεικονίζει τρεις σουφραζέτες, την Sojourner Truth, την Susan B. Anthony και την Elizabeth Cady Stanton.

Το άγαλμα θα τοποθετηθεί στο Σέντραλ Παρκ και θα είναι το πρώτο μνημείο που θα απεικονίζει γυναικεία ιστορική προσωπικότητα, καθώς μέχρι σήμερα μόνο αγάλματα αντρών κοσμούσαν το περίφημο πάρκο. Ο Σαίξπηρ, ο Χάμιλτον, ο Κολόμβος κ.α όλοι είχαν τιμηθεί με ένα άγαλμα και όλοι ήταν άντρες. Στην Νέα Υόρκη λιγότερο από το 3% των μνημείων απεικονίζουν γυναίκες!

«Είναι μια ιστορική ημέρα» δήλωσε η πρόεδρος του Monumental Women.

Κάθε μία από τις γυναίκες που θα απεικονίζει το μνημείο διαδραμάτισε διαφορετικό ρόλο στο γυναικείο κίνημα για την απόκτηση δικαιώματος ψήφου. Η Anthony ψήφισε παράνομα το 1872 και συνελήφθη λίγο αργότερα. Η Stanton έγινε η πρώτη γυναίκα που εκλέχτηκε στο Κογκρέσο το 1866. και η Truth, πρώην σκλάβα υπήρξε υπερασπίστρια των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των γυναικών.

Το άγαλμα θα αποκαλυφτεί το 2020 όπου και σηματοδοτούνται 100 χρόνια από το κίνημα των σουφραζέτων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια