Γράφει ο Δημήτρης Τσίρκας

Δεύτερη φορά που τα ΜΑΤ χτυπούν νέους σε πλατεία. Η χθεσινή συγκέντρωση στην Κυψέλη ήταν οργανωμένη από συλλογικότητες, ως απάντηση στην καταστολή λίγες μέρες πριν στην Αγ. Παρασκευή, αλλά εκεί ο κόσμος είχε μαζευτεί αυθόρμητα. Έτσι είναι, η δράση φέρνει αντίδραση.

Το επίδικο εδώ δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Μετά από δύο μήνες καραντίνας, όπου έχουν κλείσει ακόμα και τα πάρκα (γιατί άραγε;), οι νέοι βγήκαν να κοινωνικοποιηθούν στους μόνους ελεύθερους χώρους – τις πλατείες. Φυσικό και αναμενόμενο και σε λίγες μέρες θα είχε ξεθυμάνει, όπως εξήγησε μέχρι και ο σύμβουλος της κυβέρνησης, Η. Μόσιαλος.

Γιατί τα ΜΑΤ τότε, ενώ θα μπορούσαν απλά να στείλουν δύο περιπολικά από νωρίς στις πλατείες ώστε να αποθαρρύνουν, μόνο και μόνο με την παρουσία τους, τον συνωστισμό; Πολύ απλά, η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά, αντιδρά απέναντι στη νεολαία, σαν χουντικός γυμνασιάρχης.

Διεκδικεί δηλαδή, τυφλή υπακοή, ακόμη και στις πιο παράλογες απαιτήσεις του και όταν δεν την έχει, καταφεύγει αντανακλαστικά στην καταστολή. Οι δεξιοί διακατέχονται από καχυποψία και φοβικότητα απέναντι στη νεολαία, την αντιλαμβάνονται ως μια ανεξέλεγκτη, ζωώδη δύναμη που μόνο με το μαστίγιο μπορεί να πειθαρχηθεί.

Για τη δεξιά, κάθε νέος που δεν φορά στολή είναι ύποπτος, ενώ οι πολλοί νέοι συγκεντρωμένοι, που δεν κάνουν παρέλαση, είναι επικίνδυνοι: είτε επιδίδονται σε ακολασίες, είτε ετοιμάζουν έκτροπα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια