Σε ανακοίνωση με την οποία εξηγούν την επίθεση στον ΣΚΑΪ το πρωί προχώρησαν αναρχικοί και αναρχικές. Σε αυτή θίγουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη συστηματική υποβάθμιση και απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για την απουσία μέτρων στήριξης στους μετανάστες και πρόσφυγες, όπως και για την ανεπαρκή προστασία αστέγων και φυλακισμένων.

Κάνουν λόγο επίσης για χυδαίες μπίζνες της κυβέρνησης εις βάρος του λαού, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι τη στιγμή που το ΕΣΥ έχει τόσες ελλείψεις “η ΝΔ βάζει 35 καινούρια περιπολικά σε λειτουργία και καλεί εθελοντές (!) γιατρούς να στηρίξουν τα νοσοκομεία.”

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζουν τον κρίσιμο ρόλο των ΜΜΕ “που έκανε αυτές τις συμπεριφορές, δυνατές”, όπως προκύπτει και από την πρόσφατη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: “Tα ΜΜΕ παραπλανούν και καλά κάνουν γιατί η πειθαρχεία πρέπει να είναι απόλυτη”.

Όσον αφορά γιατί επέλεξαν τον ΣΚΑΪ συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι θέλησαν να ξεκινήσουν τις “επισκέψεις” τους πρώτα “από το ανεπίσημο γραφείο τύπου της ΝΔ, τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.” “Ένα κανάλι που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του ψεύδους και του πολέμου ενάντια στην κοινωνία”, όπως αναφέρουν.

Η ανακοίνωση που ανέβηκε στο indymedia

Τον τελευταίο καιρό, ελληνικό κράτος και κεφάλαιο, σε σύμπλευση με εξουσιαστές σε όλο τον πλανήτη, εξαπολύουν επίθεση σε κάθε πτυχή της κοινωνικό-οικονομικής ζωής, εργαλειοποιώντας τον πρωτοεμφανιζόμενο ιό. Βαφτίζοντας τον ”αόρατο εχθρό” επιβάλουν απαγόρευση συναθροίσεων και συγκεντρώσεων, αυστηρό περιορισμό μετακινήσεων και συνολική αύξηση της καταστολής ρίχνοντας το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη. Το νέο αφήγημα περί ”ατομικής ευθύνης” έχει ως μόνο σκοπό να υποβαθμίσει ή και να κουκουλώσει εντελώς την κρατική ευθύνη. Την ευθύνη της επί σειράς ετών υποβάθμισης και απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ήδη πριν από την έξαρση του ιού, το Δ.Σ.Υ. είχε ελλείψεις της τάξης των 30.000 γιατρών και νοσηλευτών και από τις 3.000 κλίνες Μ.Ε.Θ. που χρειαζόταν (πριν την πανδημία) υπάρχουν, μόλις, 870.

Την ευθύνη στήριξης των μεταναστών και των προσφύγων, οι οποίοι στοιβάζονται, χρόνια τώρα, σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης (ενδεικτικά η Μόρια έχει χωρητικότητα 1.500 ατόμων και ”ζουν” εκεί πάνω από 20.000) χωρίς επάρκεια σε καλύμματα, νερό και ηλεκτρισμό. Δεν θα τοποθετηθούμε ,τώρα, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά θα πούμε ότι μόνο οργή μας προκαλεί το γεγονός ότι στην ”πολιτισμένη” ευρώπη πεθαίνουν κάθε χρόνο παιδιά από το κρύο, όντας σε εγκλεισμό, λόγο της ξενοφοβικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Την ευθύνη των τροφίμων των φυλάκων, που υπάρχει ήδη ο θάνατος της Αζιζέλ Ντερόγλου κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Θήβας, όπου παρουσίαζε όλα τα συμπτώματα του κορωνοϊου και παρόλα αυτά ξεψύχησε στο κελί της χωρίς να εξεταστεί ποτέ από γιατρό. Οι φυλακές που εδώ και χρόνια είναι υπερκορεσμένες θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κρατούμενοι έχουν χάσει την ζωή τους από , κατά τα άλλα, κοινές ασθένειες και παθήσεις λόγο αδιαφορίας και ελλιπής υποδομής. Ακόμα και τώρα, εν μέσω πανδημικής κρίσης, η Ν.Δ. αρνείται να παρέχει τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Την ευθύνη των αστέγων, που είναι οι πλέον ευάλωτοι σε συνθήκες πανδημίας. Χωρίς να έχουν την δυνατότητα και τα μέσα να προφυλαχτούν από τις θερμοκρασίες και τις καιρικές συνθήκες πόσο μάλλον απο τους κίνδυνους του κορωνοϊου. Την ευθύνη των εργαζομένων και των ανέργων όπου διάφορα αφεντικά (μικρά και μεγάλα) ξεζουμίζουν με την δικαιολογία της κρίσης. Την ώρα που η ΝΔ περνά σε lockdown, θεωρώντας υγειονομικό έγκλημα το κολύμπι και το περπάτημα, δεν δείχνει να απασχολείται καθόλου για τους 3.500 εργαζόμενους της TelePerformance ή τους 1.200 εργαζόμενους της Bic ή τους χιλιάδες άλλους εργάτες και εργαζόμενους που δουλεύουν με πρακτικά ανύπαρκτα μέτρα ατομικής προστασίας σε πολύ περιορισμένους χώρους. Εδώ θέλουμε να καταδείξουμε ότι, βάση της επιστημονικής κοινότητας, το lockdown δεν έχει υγειονομική βαρύτητα ως μέτρο από την στιγμή που τα νούμερα των εργαζομένων ,που δουλεύουν χώρις τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, είναι τόσο μεγάλα. Εμείς ξέρουμε τι εξυπηρετεί το lockdown, το βλέπουμε στα , γεμάτα άγρια χαρά, μάτια των μπάτσων καθώς επιδίδονται στις συμπεριφορές και τις πρακτικές, που γνωρίζουν καλά, με τις ευχές της ΝΔ και την τρομοκρατημένη σιωπή της κοινωνίας.

Τα στελέχη της ΝΔ, πέρα από το να ικανοποιήσουν τα χουντικά όνειρα τους, είχαν την ευκαιρία, στο σκοτάδι που τους προσέφερε η τρομοκρατία και η παραπληροφόρηση των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ) να κάνουν ακόμα μια φορά τις χυδαίες μπίζνες τους, εις βάρος του λαού. Την στιγμή που το ΔΣΥ έχει τις προαναφερθείσες ελλείψεις η ΝΔ βάζει 35 καινούρια περιπολικά σε λειτουργία και καλεί εθελοντές (!) γιατρούς να στηρίξουν τα νοσοκομεία. Την στιγμή που το κράτος δεν αναλαμβάνει να παρέχει τα μέσα ατομικής προστασίας στους υγειονομικούς υπαλλήλους, για να μην ”σπαταλήσει δημόσιο χρήμα” αναγγέλλει ότι τόνοι υγειονομικού υλικού στέλνονται στα νοσοκομεία από τους συνεργάτες τους ( εφοπλιστές, Άραβες επενδυτές κλπ) χωρίς τα νοσοκομεία να τα έχουν λάβει ποτέ. Την στιγμή που μιλάνε για ”σπατάλη δημοσίου χρήματος”, τρία ιατρικά δημόσια πανεπιστήμια δηλώνουν οτι μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν διαγνωστικά τέστ στους πολίτες το κράτος τους αγνοεί και δίνει 30 εκατομμύρια σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να κάνουν την ίδια δουλεία και αποζημιώνει τις ιδιωτικές εταιρίες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους με 1.7 εκατομμύρια λόγο μειωμένων κερδών! Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το εργαλείο που έκανε αυτές τις συμπεριφορές δυνατές, τα ΜΜΕ. Τα ΜΜE επιδοτήθηκαν με 11 εκατομμύρια και την δυνατότητα μη καταβολής της δόσης για την άδεια λειτουργίας τους (άλλα 35 εκατομμύρια).Αυτά τα λεφτά τα πήραν, όχι για να προβάλουν την καμπάνια του ”μένουμε σπίτι” αλλά για να φέρουν τα γεγονότα στα μέτρα που βολεύει τα αφεντικά τους, προβάλλοντας ψευδείς και διαστρεβλωμένες ”ειδήσεις” ή αποκρύπτοντας τελείως γεγονότα. Άλλωστε ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε ότι “τα ΜΜΕ παραπλανούν και καλά κάνουν γιατί η πειθαρχεία πρέπει να είναι απόλυτη”. Ενδεικτικό είναι οτι όταν η εργασιακή ασυδοσία έχει φτάσει σε καινούρια ρεκόρ, τα αφεντικά να απολύουν και να τρομοκρατούν εργαζόμενους, να επιβάλουν απλήρωτες υπερορίες και μειώσεις μισθών, όταν οι άστεγοι, οι τοξικοεξαρτιμένοι, οι μετανάστες , οι πρόσφυγες και οι κρατούμενοι αφήνονται στην μοίρα τους, τα κανάλια αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη κυνηγώντας παππούδια στις γειτονιές και δημιουργώντας συνωστισμό στις παραλίες με κινηματογραφικά κόλπα. Ένα ακόμα τρανταχτό παράδειγμα της χυδαιότητας τους είναι η φίμωση της συνέντευξης τύπου των γιατρών του ΟΕΝΓΕ , που ξεφτίλισαν την ΝΔ προβάλλοντας την ανεπάρκεια τους και ξεσκεπάζοντας μερικά από τα ψέματα τους.

Βάση αυτών των γεγονότων αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις “επισκέψεις” μας από το ανεπίσημο γραφείο τύπου της ΝΔ, τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ένα κανάλι που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του ψεύδους και του πολέμου ενάντια στην κοινωνία. Ένα κανάλι συνδεδεμένο με οικογενειακούς δεσμούς ( κυριολεκτικά) με την ΝΔ. Ένα κανάλι φυτώριο βουλευτών δεξιών κομμάτων. Ένα κανάλι που προσδοκούσε μια “σοβαρή” χρυσή αβγή και έβλεπε οπάδικές διαφορές στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ένα κανάλι που ήταν χρόνιος πολέμιος της δημόσιας υγείας και ζητούσε μέσω δημοσιογράφων (νυν βουλευτών) το γκρέμισμα των δημοσίων νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 18/4 κάναμε την αρχή και επιτεθήκαμε με μολότοφ στο κτήριο του ΣΚΑΪ για να τους θυμίσουμε ότι όποια και να είναι η συγκυρία θα μας βρίσκετε απέναντι. ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Υ.Γ. Κατά την διάρκεια της δράσης τηρήσαμε όλα τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες , γάντια και κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας.

Αναρχικοι/ες Συντροφοι/ες

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια