«Εμείς επιλέξαμε να μείνουμε θύματα, για να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Θύτες δεν γίναμε ποτέ…» γράφει σε ανάρτησή του ο Διονύσης Τεμπονέας, γιος του δολοφονημένου από τον Γιάννη Καλαμπόκα Νίκου Τεμπονέρα, απευθυνόμενος στους Μητσοτάκη και Μπακογιάννη.

Με ανάρτησή του ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα παίρνει θέση υπέρ του αιτήματος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, τονίζοντας ότι «τριάντα χρόνια μετά, οι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα, προετοιμάζουν την φυσική εξόντωση(δια παραλείψεως) του απεργού πείνας, κρατούμενου, Δημήτρη Κουφοντίνα, που ζητά την εφαρμογή ενός άδικου νόμου».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος για τον οποίο αγωνιζόμαστε εμείς, δεν δολοφονεί, δεν μισεί και δεν εκδικείται. Εμείς «δεν ανεβήκαμε στα κάγκελα», όταν ο Γιάννης Καλαμπόκας, ζήτησε να εκτίσει την ποινή του στις αγροτικές φυλακές του Βόλου. Εμείς δεν πήραμε κανένα «σαρανταπεντάρι», όταν ο δολοφόνος μετά από μόλις 6 χρόνια, αποφυλακίστηκε και έπινε τσίπουρα με τους «συναγωνιστές του», από τη Χρυσή Αυγή. Εμείς δεν σηκώσαμε ποτέ το χέρι μας, παρά μόνο, για να σφίξουμε τις γροθιές μας».