Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα άνοδος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής σε κόμμα με ευρεία απεύθυνση έχει απασχολήσει πολλούς δημοσιογράφους και κινηματογραφιστές εντός και εκτός συνόρων. Για πολλούς είναι το ιδανικό δείγμα για να θυμίσουν πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και τα λάθη του παρελθόντος δε γίνονται μαθήματα.

Ο νορβηγός κινηματογραφιστής Håvard Bustnes θέλοντας να μάθει “από μέσα” τι στην αλήθεια πρεσβεύει το κόμμα βρέθηκε στην Ελλάδα για τέσσερις μήνες το 2015 -όταν οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες ήταν ακόμη προφυλακισμένοι- και κατέγραψε τη γυναικεία πλευρά του πυρήνα της Χ.Α. παίρνοντας συνεντεύξεις από την κόρη του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, τη σύζυγο του βουλευτή Γιώργου Γερμένη, Ευγενία και τη μητέρα του τελευταίου.

Το ντοκιμαντέρ «Golden Dawn Girls» εισχωρεί σε πρωτοφανές επίπεδο μέσα στις ιδιωτικές ζωές τους και αποκαλύπτει την πραγματικότητα πίσω από την προσεκτικά στημένη δημόσια εικόνα. Αποτελεί ένα πρώτης τάξεως υλικό κατά της Χρυσής Αυγής φτιαγμένο από τα ίδια τα μέλη της.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 26 Νοεμβρίου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια