Greece – A Cry,
ή από το προσωπικό στο συλλογικό

22,23,25,27 Φεβρουαρίου 2016 στο Βοοze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα), στις 21:00
Κρατήσεις απαραίτητες λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, καθημερινά 15:30-19:30 στο : 6950 686 277
με ελεύθερη συνεισφορά του κοινού

Μια περφόρμανς μικρής διάρκειας (40′) που χρησιμοποιεί την κίνηση, τον λόγο, τον ήχο, και τη σιωπή, για να εξερευνήσει την ελληνική ταυτότητα στην εποχή της μεγάλης κρίσης. Το βλέμμα είναι στραμμένο προς το ψυχολογικό, το κοινωνικό και το διυποκειμενικό, σε σχέση με το παρόν . Το τώρα . Ένα τώρα το οποίο σχετίζεται με το παρελθόν και αντανακλάται στο μέλλον. Ένα επιθετικό τώρα, που πονά , αλλά και ένα νοσταλγικό τώρα, που θυμάται “τα ξέγνοιαστα καλοκαίρια, κάτω απ’ τον ζεστό ήλιο, με ένα….καρπούζι στο χέρι”.

Greece A Cry Photo1

Το “Greece A Cry ή από το προσωπικό στο συλλογικό”, χαρτογραφεί έναν φαντασιακό χώρο όπου το προσωπικό βίωμα διαπλέκεται με τη συλλογική εμπειρία αναδεικνύοντας την αλληλεπίδραση τους. Η εσωτερικότητα δεν ψυχολογικοποιείται, ούτε όμως ματαιώνεται ως σολιψισμός. Δίνει δηλαδή το δικαίωμα στο καθημερινό και το τετριμμένο να ειπωθούν, ανακαλύπτοντας την επιτελεστική τους υπόσταση. Η έρευνα φέρνει στη σκηνή αυτό που έχει προηγηθεί ενός δρώμενου. Αποδίδει στον χρόνο μια εσωτερική υφή και ποιότητα, που δύναται να συνδέσει παρελθόν και μέλλον σε ένα παρόν που δεν είναι πια ματαιωμένο. Στο τέλος του κομματιού το κοινό καλείται να δώσει γραπτώς, εάν το επιθυμεί , την κριτική του.

Οι κριτικές του κοινού λειτουργούν ως κατευθυντήρια γραμμή για τον καλλιτέχνη, ο οποίος, αλλάζει το κομμάτι κάθε φορά μετά από την λήξη της παρουσίασης της περφόρμανς σε κάθε χώρα. Αυτό δημιουργεί ένα έργο που είναι πάντα σε εξέλιξη.

Greece A Cry Poster

Το “Greece – A Cry, ή από το προσωπικό στο συλλογικό” έρχεται στην Αθήνα αφού έχει παρουσιαστεί στο Βερολίνο, στη Ζυρίχη και τη Θεσσαλονίκη ενώ θα παρουσιαστεί στη Βασιλεία στα πλαίσια του GZ International Fair of Contemporary Art ’16.

Performance Trailer (Art Direction Trailer Akis Gourzoulidis): https://vimeo.com/152526619

Σύλληψη, Κείμενο, περφόρμερ: Ελένη Μυλωνά
Δραματουργική Συμβολή : Στεριανή Τσιντζιλώνη
Ψυχαναλυτική Δραματουργία : Ευάγγελος Τσεμπελής
Production Stage Manager : Άκης Γουρζουλίδης
Δημόσιες σχέσεις : Άρτεμις Λειβαδάρου
Κοστούμι: Hallelujah, Ελευθερία Δομένικου σε συνεργασία με τη Σοφία Βασιλειάδου
Φωτογραφίες : Αλίνα Λέφα
Επιμέλεια αφίσας : Άσπα Αναστασίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια