Το περιοδικό επιδοκιμάζει την έφηβη ως «είδωλο μιας γενιάς».

Η ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής από τη Σουηδία, Greta Thunberg, ονομάστηκε την Τετάρτη ως Πρόσωπο της Χρονιάς 2019, στην ετήσια διαδικασία του περιοδικού TIME. Η 16χρονη “κατάφερε να μετατρέψει αόριστες ανησυχίες για τον πλανήτη σε ένα παγκόσμιο κίνημα που ζητούσε παγκόσμια αλλαγή”, γράφει το περιοδικό. Σε ένα εκτεταμένο αφιέρωμα, πρόσθεσε: «Είναι μια συνηθισμένη έφηβη κοπέλα που, βρίσκοντας το θάρρος να μιλήσει για την αλήθεια στην εξουσία, έγινε η εικόνα μιας γενιάς».

Η Great Thunberg ξεκίνησε ένα κύμα διαμαρτυριών ενάντια στους ανθρωπογενείς παράγοντες κλιματικής αλλαγής, με τις σχολικές διαμαρτυρίες της Παρασκευής. Ο χαρακτηρισμός του ΤΙΜΕ ανακοινώθηκε, καθώς η Γκρέτα κατηγόρησε τους ηγέτες του κόσμου ότι επιδιώκουν να φροντίζουν την εικόνα τους, αντί να πάρουν ισχυρή δράση για να περιορίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Μιλώντας στη διάσκεψη κορυφής των Ηνωμένων Εθνών στη Μαδρίτη, είπε την Τετάρτη: «Ο πραγματικός κίνδυνος είναι όταν οι πολιτικοί και οι διευθύνοντες σύμβουλοι το κάνουν να μοιάζει σαν να λαμβάνεται πραγματική δράση, όταν στην πραγματικότητα σχεδόν τίποτα δεν γίνεται, εκτός από έξυπνη λογιστική και δημιουργικό PR.[…]Φαίνεται ότι έχει μετατραπεί σε ευκαιρία για κάποιες χώρες να διαπραγματευτούν στη βάση ρυθμιστικών κενών και να αποφύγουν να αυξήσουν τις φιλοδοξίες τους”.

Οι πολιτικοί στη συνάντηση συζητούν την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού του 2015, η οποία έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει την παγκόσμια υπερθέρμανση. Οι διαπραγματευτές στη Μαδρίτη είχαν το ένα μάτι στις Βρυξέλλες, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πηγή: www.independent.co.uk

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια