Tη θέση της δίπλα στους εθνικιστές της Ευρώπης, που, μεταξύ άλλων, κατηγορούν τους πρόσφυγες για τη διασπορά του κορονοϊού στην ήπειρο, «κατέκτησε» η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian, σε άρθρο του Daniel Trilling με τίτλο «Οι μετανάστες δεν διαδίδουν κοροναϊό – αλλά οι εθνικιστές τους κατηγορούν ούτως ή άλλως», ανάμεσα στους ηγέτες – στους οποίους επιρρίπτει ευθύνες για την επικίνδυνη συσχέτιση των προσφύγων με τον κορονοϊό – εκτός από την Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν και τον Ιταλό Ματέο Σαλβίνι, βάζει και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαλώντας τη Νέα Δημοκρατία «εθνικιστικό κόμμα».

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα καταγράφονται από πολίτες που έρχονται από τη Δύση και συγκεκριμένα από την Ιταλία, η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια ακόμη αμφιλεγόμενη απόφαση, που εγείρει ερωτήματα τόσο για την σκοπιμότητα όσο και την αποτελεσματικότητά της, συνδέει και επισήμως πλέον την απειλή του κορονοϊού με το προσφυγικό για να επιβάλει έκτακτα μέτρα και αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα – μέτρα καταστολής και αποτροπής εισόδου προσφύγων και μεταναστών.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, επικαλούμενος τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί απειλής στην δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «το μεταναστευτικό τώρα αποκτά μία νέα διάσταση, καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν -όπου είχαμε πολλά κρούσματα Κορονοϊού- και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν. Τα νησιά μας, συνεπώς, τα οποία είναι, ήδη, επιβαρυμένα σε θέματα δημόσιας υγείας πρέπει να προστατευτούν διπλά. Να τα διασφαλίσουμε. Να το πω απλά, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποφύγουμε την εμφάνιση του ιού -ειδικά εκεί».

Με αυτό το σκεπτικό, ανακοίνωσε ακολούθως ότι «από σήμερα, η χώρα μας επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας».

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X