Μια γυναίκα 103 χρονών έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που νίκησε τον νέο κορωνοϊό, μετά από μόλις έξι μέρες θεραπείας στο νοσοκομείο στη Γιουχάν της Κίνας, την πόλη-επίκεντρο της επιδημίας.

Η Zhang Guangfen  διαγνώστηκε με τον νέο κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Liyuan του Ιατρικού Κολεγίου Κολέγιο Tongji, στην Γιουχάν την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Chutian Metropolis Daily. Η 103χρονη γυναίκα θεραπεύτηκε μετά από έξι μέρες νοσηλείας. Η γρήγορη ανάκαμψη της υγείας της υπέργηρης γυναίκας αποδίδεται και στο γεγονός ότι δεν είχε άλλες υποκείμενες νόσους. εκτός από ήπια χρόνια βρογχίτιδα, δήλωσε ο γιατρός της, Ζεν Γιούλαν, σε δημοσιογράφους.

Η εφημερίδα δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει ότι η γυναίκα συνοδεία γιατρών έξω από το νοσοκομείο σε ένα ασθενοφόρο σε αναμονή από μια ομάδα ιατρών, καθώς απολύθηκε την Τρίτη.

Οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα κοροναϊού.

Εκτός από την 103χρονη γυναίκα κι ένας άντρας 100 χρονών με Αλτσχάιμερ, υπέρταση και καρδιακή ανεπάρκεια ανάρρωσε επίσης από τον ιό στη Γιουχάν αυτή την εβδομάδα.

Οι 11 εκατομμύρια κάτοικοι της Γιουχάν βρίσκονται σε καραντίνα από τα τέλη Ιανουαρίου. Η ασθένεια έχει μολύνει περισσότερους από 80.700 ανθρώπους στην Κίνα, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 3.000 ανθρώπους.

Με πληροφορίες από Indepedent

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια