Μια υπεραιωνόβια γυναίκα από την Ολλανδία είναι κατά τα φαινόμενα μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη σε ηλικία ασθενής με κορωνοϊό που κατόρθωσε να αναρρώσει από Covid-19 σε όλο τον κόσμο.

Η Κορνέλια Ρας παρουσίασε συμπτώματα της ασθένειας και εισήχθη στο νοσοκομείο στις 17 Μαρτίου, μία ημέρα αφότου έκλεισε τα 107 χρόνια της. Είχε 38 πυρετό και βήχα αλλά δεν ένιωθε πολύ άρρωστη. Ήταν μία από τους 40 ενοίκους του οίκου ευγηρίας στο νησί Goeree-Overflakkee στην Ολλανδία που ασθένησαν. Δυστυχώς, 12 εξ αυτών δεν τα κατάφεραν, αλλά η Κορνέλια βγήκε αλώβητη.

«Δεν παίρνει φάρμακα, κινείται χωρίς βοήθεια και προσεύχεται καθημερινά. Θα μπορεί να τα κάνει αυτά όλα για καιρό, καθώς φαίνεται», είπε η ανιψιά της.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια