Νέα «επίσκεψη» του Αχιλλέα Μπέου είχαμε στις Σταγιάτες σήμερα το πρωί. Ο δήμαρχος Βόλου, έφτασε μαζί με αστυνομικούς και τους ανθρώπους του, άλλαξε την κλειδαριά στο πολιτιστικό κέντρο και κλείδωσε απ’ έξω τους κατοίκους του χωριού που διοργανώνουν πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Οι καμπάνες του χωριού χτύπησαν ξανά και ο κόσμος συγκεντρώθηκε προκειμένου να αποτρέψει ανεπιθύμητες ενέργειες από την πλευρά του Μπέου.

Στην συνέχεια προσπάθησε να κατεβάσει το πανό με τα αιτήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, όμως οι κάτοικοι το πήραν και το ξανα-ανέβασαν. Λόγω των αντιδράσεων, ο δήμαρχος αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Όμως τα πνεύματα οξύνθηκαν ξανά όταν η αντιπροσωπεία του Μπέου βάδισε προς την ιστορική πηγή του χωριού που βρίσκεται στην πλατεία. Εκεί γυναίκες του χωριού, στάθηκαν μπροστά στην πηγή για να την προστατέψουν από πιθανή επέμβασή των ανθρώπων του Μπέου, καθώς είναι γνωστά τα σχέδια του, να διακόψει την δωρεάν υδροδότηση. Μετά τις αντιδράσεις, η αντιπροσωπεία του Μπέου αποχώρησε και οι κάτοικοι του χωριού ετοίμασαν ένα μεγάλο τραπέζι στην πλατεία του χωριού προκειμένου να γιορτάσουν την νίκη τους.

*Από την Ελληνοφρένεια

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια