Ο 32χρονος αφροαμερικανός ακτιβιστής Μουχιντίν Μόγιε έπεσε νεκρός από σφαίρα στη Νέα Ορλεάνη. Ήταν ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του κινήματος Black Lives Matter.

Η αστυνομία βρήκε τον Μόγιε το βράδυ της Τρίτης αιμόφυρτο δίπλα σε ένα ποδήλατο στη Νέα Ορλεάνη. Είχε πυροβοληθεί στο πόδι και είχε προσπαθήσει να περπατήσει για μερικά τετράγωνα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε.

Ο θάνατός του θεωρείται ανθρωποκτονία από τις αρχές, όμως δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα κίνητρα της δολοφονίας ούτε για το εάν υπάρχουν ενδείξεις για υπόπτους.

Κι όταν ο Ντόναλντ Ταμπ πήγε στο Μάουν Πλέζαντ, μία πόλη κοντά στο Τσάρλεστον, και ζήτησε να μη δέχονται οι ΗΠΑ άλλους μουσουλμάνους μετανάστες (Δεκέμβρης του 2015) ο Μόγιε ήταν πάλι εκεί.

Πέρυσι ο Μόγιε προσπάθησε να πάρει μία σημαία του αμερικανικού νότου από έναν ακροδεξιό, αλλά δεν τα κατάφερε. Η αστυνομία τον περικύκλωσε και τελικά τον συνέλαβε. Μιλώντας τότε στην Washington Post ανέφερε “ήθελα να του πάρω τη σημαία για να του δείξω πως είναι να γνωρίζει πραγματική αντίσταση, πως είναι να γνωρίζει ανθρώπους που δεν φοβούνται”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια