Προκειμένου να αποτρέψουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις με αυτές της Γαλλίας, οι αιγυπτιακές αρχές έθεσαν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα στην πώληση κίτρινων γιλέκων.

Τα μέτρα λαμβάνονται εν όψει της έβδομης επετείου της λαϊκής εξέγερσης του 2011, στις 25 Ιανουαρίου, που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας ασφαλείας, αλλά και εμπόρους λιανικής, οι έμποροι βιομηχανικού εξοπλισμού ασφαλείας έχουν λάβει οδηγία να μην πουλάνε κίτρινα γιλέκα στους πελάτες τους και να περιορίσουν την διανομή σε εταιρίες που εμπορεύονται σε χονδρική.

Μάλιστα, οι αρχές απειλούν με ποινές όποιον παραβιάσει την συγκεκριμένη οδηγία.

Έξι έμποροι στο κέντρο του Καΐρου, όπου βρίσκονται τα περισσότερα μαγαζιά με βιομηχανικό εξοπλισμό ασφαλείας, δεν πουλάνε πλέον κίτρινα γιλέκα. Δύο από αυτούς αρνήθηκαν να τα πουλήσουν χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση, ενώ οι άλλοι τέσσερις ανέφεραν ότι έλαβαν διαταγή από την αστυνομία.

*Αλιευμένο από το info-war

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια