Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ φαίνεται πως φέτος έχει τη τιμητική του. Ακόμα ένα έργο του ανεβαίνει, από τα λιγότερο γνωστά, «Η Αγία Ιωάννα των σφαγείων» στο θέατρο Ακροπόλ με τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Βίκυ Βολιώτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη.

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898 – 1956)  θεωρείται πατέρας του Επικού Θεάτρου και έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τη συνεργασία του με τον συνθέτη Kurt Weil στο μιούζικαλ «Η όπερα της πεντάρας». Χαρακτηριστική είναι η επιρροή του από την μαρξιστική φιλοσοφία.

Η «Αγία Ιωάννα των σφαγείων» είναι μια παραλλαγή της ιστορίας της Ζαν Ντ’αρκ τοποθετημένη στο Σικάγο της Αμερικής του 1929 την περίοδο μιας οικονομικής κρίσης και χρηματιστηριακής κατάρρευσης. Ο Μπρέχτ με αυτό το έργο εξηγεί τον μηχανισμό του καπιταλιστικού συστήματος, την ανάμειξη όλων μας σε αυτό και πως αυτό είναι απόλυτα καταστροφικό για τον άνθρωπο και τη φύση. Το έργο ξεκίνησε να γράφεται το 1929 και ανέβηκε πρώτη φορά το 1959.

Ερμηνεύουν : Αιμίλιος Χειλάκης, Βίκυ Βολιώτη, Δ.Δεγαίτης, Μ. Οικονόμου κ.α.
Σκηνοθεσία/Σκηνικά/Κοστούμια : Νίκος Μαστοράκης
Μουσική : Σταύρος Γασπαράτος

Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9-11
Τηλ. 210-3643700

Τετ., Σαβ.  6 μ.μ. , Κυριακή 7 μ.μ, Πέμπτη 8 μ.μ., Παρασκευή,  Σάββατο 9 μ.μ.
Εισιτήρια: 10-25 ευρώ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X