Στην Μαδρίτη κατέληξε χτες η “μαύρη πορεία” των ανθρακωρύχων της Αστούριας. Έχοντας διανύσει 400 χιλιόμετρα με τα πόδια για 20 μέρες οι ανθρακωρύχοι έφτασαν στον τελικό προορισμό τους το Υπουργείο Βιομηχανίας. Μαζί τους 200.000 εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης.

Η “Μαδρίτη καίγεται” ήταν ένα από τα συνθήματα καθώς η πορεία ήταν από τις πιο μεγαλειώδης που έχει γίνει στην Ισπανία ενάντια στην πολιτική λιτότητας και στις περικοπές. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Ραχόι ψήφιζε μέτρα λιτότητας ύψους 65δις, αυξήσεις φόρων, κατάργηση επιδομάτων και φοροαπαλλαγών. Η απεργία των ανθρακωρύχων έχει ήδη κλείσει 2 μήνες με τους ίδιους να δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν μέχρι την νίκη.

Το βίντεο δείχνει την πορεία των ανθρακωρύχων υπό την μουσική του θρυλικού ύμνου τους Σάντα Μπάρμπαρα Μακάριος.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X