Το γεγονός που πέρασε , σχεδόν, απαρατήρητο στη μεγάλη «γιορτή» που είχε στηθεί την Κυριακή στην πλατεία Κλαυθμώνος μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πέρα από τις γνωστές πολιτικές σημαίες, μέσα στο εκστασιασμένο πλήθος κυμάτιζε και μία rainbow, πολύχρωμη σημαία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τρία χρόνια πριν, τότε που υπήρξε η μεγάλη εκλογική έκπληξη και με ποσοστό της τάξης του 27 %, έγινε το κόμμα της αντιπολίτευσης υποστήριζε με σθένος τα δικαιώματα της lgbtq κοινότητας. Σε μία βαθιά συντηρητική και ομοφοβική χώρα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για υιοθεσία παιδιών από gay ζευγάρια, για σύμφωνο συμβίωσης, και για γάμο. Τρία χρόνια μετά ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το πρώτο ελληνικό κόμμα, εντός κοινοβουλίου, που έχει υποστηρίξει ανοιχτά τον γκέι γάμο, αλλά παρ’όλα αυτά δεν στέκεται σταθερό στις απόψεις του.

B75RCL5CUAAbMx4

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις στο twitter και έχοντας ερωτηθεί για τη στάση του κόμματός του όσον αφορά την τεκνοθεσία παιδιών από γκέι ζευγάρια είχε απαντήσει «Είναι δύσκολο θέμα, χρειάζεται διάλογος, υπάρχουν αντιθέσεις και στην επιστημονική κοινότητα, δε θα το συμπεριλάβουμε στις προγραμματικές μας δηλώσεις

Επίσης όταν πρόσφατα πάλι είχε ερωτηθεί για την επέκταση του πολιτικού γάμου και στους LGBT, είχε απαντήσει ότι αυτό θα γίνει: “Αφού σταθεροποιηθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή“.

Η επιστημονική κοινότητα όμως εδώ και χρόνια είναι ξεκάθαρη ότι ο γενετήσιος προσανατολισμός των γονιών δεν επηρεάζει τη σεξουαλικότητα των παιδιών τους.

934739_10152823151569177_7470299270612332561_n

Οι εκλογές πλησίαζαν ανησυχητικά και οι συντηρητικοί, μικροαστοί νοικοκυραίοι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να ακούσουν τον Τσίπρα να υποστηρίζει τους “τοιούτους” και τους “αντίχριστους”. Κάπως έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε σε ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Lgbtq κοινότητα.

Ερχόμαστε στο σήμερα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση αποφασίζει να συμπορευθεί πολιτικά με τους ΑΝ. ΕΛ, ένα κόμμα βαθιά συντηρητικό όσον αφορά τα lgbtq δικαιώματα. Ένα κόμμα που στη σύνθεση του αποδέχεται ακόμη τον Νίκο Νικολόπουλο, ενώ αυτός μήνες πριν είχε προβεί σε ομοφοβικό παραλήρημα εξισώνοντας τους γκέι γάμους με την κτηνοβασία και προσβάλλοντας με χυδαίο τρόπο τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος μόλις είχε παντρευτεί το σύντροφό του.

συριζα-1024x684

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει σίγουρα μία καινούρια εποχή, όπου τα lgbtq άτομα, δεν θα ανήκουν πια στο «πολιτικό περιθώριο». Αρκεί βέβαια να μην γίνουν άλλα βήματα πίσω “για τα μάτια του κόσμου”  και η rainbow σημαία να συνεχίσει να κυματίζει περήφανα όχι μόνο στην πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια