Τα ψυχολογικά θρίλερ είναι επίφοβα. Πολλές φορές μας τάζουν πολλά στο τρέιλερ και στο τέλος μας απογοητεύουν. Πολλές φορές προσπαθούν πολύ να είναι τρομαχτικά αλλά καταντούν κιτς. Και πολλές φορές χρησιμοποιούν τα ίδια μοτίβα που έχουμε δει σε άλλες 100 παρόμοιες ταινίες.

Μην ανησυχείτε όμως. Στο 10 Cloverfield Lane δε θα δείτε ούτε δαιμονισμένες κούκλες, ούτε κοριτσάκια με μακριά μαλλιά, ούτε «απροσδιόριστα» φαντάσματα που κάνουν τον αθώο πληθυσμό να τρέχει από ‘δω και από κει, χωρίς να ξέρει κανείς τους, τελικά, το λόγο.

Θα δείτε μία πιο «παλιομοδίτικη» απόδοση του τρόμου. Και το «παλιομοδίτικη» εδώ χρησιμοποιείται θετικά! Αναφέρεται σε αυτό το είδος του τρόμου, που πηγάζει από την ιστορία, από την άγνοια, από το κάθε βλέμμα. Είναι ο τρόμος αυτός, που σε κάνει να σκέφτεσαι καχύποπτα ακόμα και στις «ήρεμες» σκηνές.

Η ιστορία ακολουθεί τη Michelle, η οποία, μετά από αυτοκινητιστικό ξυπνάει φυλακισμένη σε ένα υπόγειο, που χτίστηκε από έναν πρώην στρατιωτικό, τον Howard, και λειτουργεί ως «καταφύγιο» . Ο Howard της ανακοινώνει ότι εξ’αιτίας μιας βιοχημικής επίθεσης που συνέβη όσο εκείνη ήταν λιπόθυμη, ο αέρας έξω από το καταφύγο είναι μολυσμένος, και έτσι πρέπει να περάσει τα επόμενα χρόνια κλεισμένη εκεί. H Michelle σύντομα μαθαίνει πως στο «καταφύγιο» δεν είναι μόνη. Υπάρχει άλλος ένας «επιζών», ο Emmett.

Η ταινία αποτελεί το δεύτερο κομμάτι της σειράς ‘Cloverfield’, και στην παραγωγή της συναντάμε ένα πολύ γνωστό όνομα του χώρου: τον J.J. Abrams (Mission Impossible III, Star Trek, Star Wars: The Force Awakens, Lost, Person of Interest… και πολλά ακόμη). Στους πρωταγωνιστικούς- και μοναδικούς- ρόλους, τους John Goodman, Mary Elizabeth Winstead και John Gallagher Jr., οι οποίοι, με τις πολύ καλές ερμηνείες τους, μας βάζουν στο κλίμα της λανθάνουσας έντασης, μέσα από μία ήρεμη απελπισία.

Aν σας άρεσε, δείτε επίσης: ‘Gone Girl’

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X