Ο Απρίλιος έκανε για τα καλά την εμφάνισή του  και μαζί με αυτόν αναμνήσεις κατέκλυσαν το μυαλό μου, και σχεδόν αυθόρμητα μεταφέρθηκα πολλά χρόνια πίσω. Στο δημοτικό,τότε που η πρωταπριλιά είχε ακόμα νόημα.

Τότε που πηγαίναμε στη τάξη νωρίτερα για να οργανώσουμε τη φάρσα που είχαμε σκαρφιστεί αποβραδίς .Πάντα ψάχναμε κάτι πρωτότυπο και σχεδόν πάντα καταλήγαμε να κρυβόμαστε σε κάτι κούτες στη ταράτσα ή να κολλάμε τσίχλες σε οποιοδήποτε έπιπλο και αντικείμενο που θα μπορούσε να αγγίξει ο δάσκαλος χωρίς να το καταλάβει. Πάντα μας ανακάλυπτε,αλλά εμείς συνεχίζαμε κάθε χρόνο!

Έρχεται κάποια στιγμή,όμως, που συνειδητοποιείς ότι  η παιδική αθωότητα και διάθεση έχει χαθεί για τα καλά. Αναπολείς το παρελθόν με μία ζεστασιά που νιώθεις ότι δύσκολα θα επιστρέψει Πλέον η πρωταπριλιά είναι μία μέρα όπως όλες οι άλλες. Πνιγμένη στη ρουτίνα,στην καθημερινότητα και στις όποιες υποχρεώσεις πρέπει να βγάλω εις πέραν. Δεν πιστεύω εξάλλου στις ημέρες με τις ταμπέλες,,αλλά αυτή τη χρονιά δεν είχα τη διάθεση να κάνω ή να λάβω το παραμικρό αστείο. Μπορεί εντέλει να μην ήταν και ποτέ ξεχωριστή μέρα,απλά μία αφορμή για να εκτονωθεί η παιδική τότε δημιουργικότητα και όρεξη για πλάκα και αστεία.

Το μόνο που έχει μείνει ακέραιο και ίσως έχει πολλαπλασιαστεί από τις ιδιότητες που μας χαρακτηρίζουν σαν παιδιά είναι το αστείρευτο πάθος και η ενέργεια για τα όνειρα και τους στόχους.Τοτε βέβαια έτρεχα με όλες μου τις δυνάμεις για να βγω πρώτη στις σκυταλοδρομίες και ονειρευόμουν να φτιάξω ένα άσυλο για ζώα και να γίνω κτηνίατρος. Πλέον  οι στόχοι έχουν εξορθολογιστεί και αυτοί με τη σειρά τους,την κτηνιατρική σαφώς και δεν την “άγγιξα”  ,αλλά τα όνειρα παραμένουν ατόφια και ολοένα και πολλαπλασιάζονται.

Μπορεί πλέον να αντικρίζουμε  τον κόσμο από “ενήλικα” μάτια αλλά τα όνειρα μας συνεχίζουν και διατηρούν το παιδικό γεμάτο ενέργεια χαμόγελο μας. Εξάλλου,όπως έλεγε σοφά και μία φίλη μου,αυτά είναι που μας κρατάνε όρθιους μέσα στο χάος της καθημερινότητας!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X