Για στοχοποίηση εργαζομένων που συμμετείχαν σε απεργία κατηγορεί η γενική συνομοσπονδία εργατών της Ισπανίας (CGT) την εταιρεία Amazon, που απέλυσε εκατό εποχικούς υπαλλήλους από το μεγαλύτερο κέντρο της στη Μαδρίτη.

Οι εργαζόμενοι της Amazon πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες συνθήκες εργασίας που προσπαθεί να επιβάλει η εταιρεία. Πρόκειται για αλλαγές στα συμβόλαια που περιλαμβάνουν μείωση των μισθών και περιορισμό των προνομίων των εργαζομένων.

Το 98% των υπαλλήλων υποστήριξε την απεργία. Ορισμένοι όμως από τους εποχικούς υπαλλήλους δέχτηκαν να εργαστούν κατά τη διάρκεια της απεργίας του Μαρτίου, υπό το φόβο ότι θα έχουν επιπτώσεις από τη διοίκηση της εταιρείας και αυτή την εβδομάδα οι φόβοι τους επαληθεύτηκαν.

Εν όψει της νέας απεργίας που προκηρύχθηκε για την Παρασκευή 20 Απριλίου, η Amazon ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει τις προσωρινές συμβάσεις για πάνω από εκατό εργαζόμενους. Πρόκειται για εποχικούς υπαλλήλους που δούλευαν στην εταιρεία από 3 έως 16 μήνες με εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερα συμβόλαια που ανανεώνονταν διαρκώς. Αυτή τη φορά όμως, η Amazon, χωρίς καμία προειδοποίηση, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαιά τους.

Η γενική συνομοσπονδία εργατών της Ισπανίας θεωρεί ότι η κίνηση -που δεν έχει προηγούμενο- κρύβει πολιτικά κίνητρα. H Amazon έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η μη ανανέωση των συμβολαίων των συγκεκριμένων υπαλλήλων οφείλεται στη μειωμένη ζήτηση αυτής της περιόδου. Όμως, υπάλληλοι που εργάζονται για χρόνια στην εταιρεία υποστηρίζουν ότι κανονικά αυτή την εποχή δεν πραγματοποιείται μείωση του προσωπικού, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της εταιρείας.

To διαβάσαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια