Η τουρκάλα Ceren Güneş, μέλος του ενωτικού Επαναστατικού Κόμματος των Κομμουνάριων (DKP/Birlik) και του HBDH, «έπεσε» υπερασπιζόμενη την Ροτζάβα από την τούρκικη εισβολή στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με πηγές, η Ceren σκοτώθηκε στις 3 Νοεμβρίου, βόρεια της Ταλ Τάμερ.

Η Ceren Güneş, γιατρός στο επάγγελμα, συμμετείχε σε κάθε μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι και την απελευθέρωση της Ράκκα, της λεγόμενης και πρωτεύουσας του ΙΚ. Διετέλεσε διοικήτρια και του Διεθνούς Απελευθερωτικού Ταμπουρίου. Η Ceren πέρασε στην παρανομία και ύστερα βρέθηκε στη βόρεια Συρία, όταν στην Τουρκία, ανατίναξε μέρος κτιρίου όπου συναθροίζονταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

 

Για πληροφορίες για νέα από τη Ροζάβα μπορείτε να μπαίνετε κι εδώ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια