Αυτή η τεράστια αντίδραση των Ινδών με συγκρούσεις με την αστυνομία που ξεκίνησε απ τα περιστατικά ομαδικών βιασμών γυναικών δεν μπορεί να συνδέονται ΜΟΝΟ με την αντίδραση στην κουλτούρα του βιασμού εκεί.

Σχετίζονται με την ατιμωρησια απ την Δικαιοσύνη και την συγκάλυψη απ την Αστυνομία που σίγουρα διαχέουν την ινδική κοινωνία που τα ζει και σε άλλα επίπεδα της καθημερινότητας της.

Η ακραία κοινωνική κατάσταση -ηφαίστειο να εκραγεί που έχει δημιουργηθεί εκεί δείχνει ότι, τελικά, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιά θα είναι η θρυαλλίδα που θα οδηγήσει σε μία εξέγερση, ποιος ο αστάθμητος κοινωνικός παράγοντας, ποιο τυχαίο περιστατικό θα κινητοποιήσει τον κόσμο.

Αυτό ακριβώς, την συνισταμένη του τυχαίου, το χαώδες , δεν μπορεί να προβλέψει κανένα σύστημα και γι αυτο το τρέμει.

Σοφία Λαμπίκη (εκπαιδευτικός)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια