Δύο υπαλλήλους της απέλυσε η Amazon, με το επιχείρημα ότι «παραβίασαν επανειλημμένα τον εσωτερικό κανονισμό» της εταιρείας, επειδή, όπως μεταδίδει το Reuters, επέκριναν τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η απόλυση της Έμιλι Κάνιγχαμ και της Μάρεν Κόστα, που εργάζονταν ως σχεδιάστριες στο Σιάτλ, ακολούθησε την απόλυση, πριν από μερικές εβδομάδες, ενός άλλου εργαζομένου, του Κρίστιαν Σμολς, ο οποίος είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, εν μέσω πανδημίας.

Ο αμερικανικός κολοσσός δήλωσε ότι υποστηρίζει «το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να επικρίνει τις συνθήκες εργασίας του, αλλά αυτό δεν συνοδεύεται και από γενική ασυλία εναντίον του εσωτερικού κανονισμού της».

Τον περασμένο μήνα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, διέταξε την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της πόλης να ξεκινήσει έρευνα για να εξετάσει τις καταγγελίες του Κρίστιαν Σμολς. Παράλληλα, πέντε Δημοκρατικοί γερουσιαστές έστειλαν επιστολή στην εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, απευθύνοντας ερωτήματα σχετικά με τις καταγγελίες.

Η Washington Post, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση, σημειώνει ότι οι δύο απολυθέντες υπάλληλοι είναι μέλη των «Εργαζομένων της Amazon για την Κλιματική Δικαιοσύνη», μιας ομάδας ευαισθητοποιημένων για το κλίμα υπαλλήλων, που έχει εκφράσει την ανησυχία της σχετικά με την προστασία του προσωπικού αποθήκης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια