Τον γύρο του διαδικτύου, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν φωτογραφίες από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου, που αποτυπώνουν ανάγλυφα και με τρόπο τραγικό τις άθλιες συνθήκες, στις οποίες ζουν χιλιάδες άνθρωποι.

Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών έχουν μετατρέψει την περιοχή σε έναν απέραντο λασπότοπο, καθιστώντας απάνθρωπη την διαμονή των προσφύγων και μεταναστών μέσα σε αντίσκηνα και πρόχειρα καταλύματα.

Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη όταν πέσει η θερμοκρασία, αφού η οποιαδήποτε προφύλαξη ανθρώπων, κυρίως βρεφών, παιδιών και ηλικιωμένων ή ασθενών, καθίσταται αδύνατη μέσα σε αυτά τα καταλύματα, χωρίς την στοιχειώδη έστω θέρμανσή τους.

Στην διάθεση της διεύθυνσης αστυνομίας Χίου βρίσκεται αλλά μόνον για έκτακτες ανάγκες και για απολύτως προσωρινή διαμονή το κτίριο της ανακύκλωσης στο ακίνητο της ΒΙΑΛ, το οποίο η δημοτική αρχή αναγκάσθηκε να αποσφραγίσει κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες και την γενική κατακραυγή που ξεσήκωσε η ενέργειά της να το σφραγίσει με ηλεκτροσυγκόλληση. Αυτή τη στιγμή η αστυνομία διαθέτει κλειδιά για την πρόσβαση στον χώρο, αλλά μόνον εκτάκτως και εντελώς προσωρινά, δηλαδή έως ότου περάσει η μπόρα.

*Από το astraparis.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X