Με καταστολή απάντησε η αστυνομία στην αυθόρμητη κινητοποίηση πολιτών στη Νέα Σμύρνη μετά τα ακραία περιστατικά αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν σε βάρος του κόσμου που καθόταν στην πλατεία νωρίτερα το μεσημέρι στο πλαίσιο… ελέγχου για την παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης μπροστά στο Δημαρχείο κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, η οποία είχε κεντρικό σύνθημα “έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας”. Σύμφωνα με μαρτυρίες από τη χρήση των δακρυγόνων κάποια παιδιά αισθάνθηκαν αδιαθεσία και λιποθύμησαν.

Νωρίτερα η πορεία κατευθυνόταν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να διαμαρτυρηθεί για την ωμή σε βάρος προσαχθέντα με πτυσσόμενα γκλοπ από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Εικόνες από την καταστολή της διαδήλωσης

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια