Πριν λίγα λεπτά, παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, η οποία τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια.

Στην ανακοίνωση-καταγγελία της η ΚΝΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό και διαμηνύει πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει:

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.»

Από νωρίς το πρωί υπάρχουν επίσης καταγγελίες που κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη αστυνομική παρουσία στους δρόμους των Εξαρχείων, από το ύψος της Καλλιδρομίου μέχρι την Ακαδημίας. Οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει στο μνημείο του Γρηγορόπουλου, ακόμη και σε περιπτώσεις που οι ίδιοι οι πολίτες αυτοβούλως ζητήσουν από τους αστυνομικούς να τους ελέγξουν.

Τον αποκλεισμό του μνημείου είχε καταγγείλει χτες και ο πρώην γυμνασιάρχης και καθηγητής του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Γιώργος Θαλάσσης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση φοβάται την 6η Δεκεμβρίου και θέλει να την εξαφανίσει από το ημερολόγιο.

Αποκλεισμό του μνημείου καταγγέλλει ο πρ. γυμνασιάρχης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια