Λίγες ημέρες μετά την άθλια ρατσιστική επίθεση κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον υπεύθυνο του υπ. Παιδείας για την εκπαίδευση προσφύγων, Κ. Καλέμη, με χαρακτηρισμούς και εκφράσεις που μετά δυσκολίας αναπαράγονται, η γνωστή εφημερίδα Athens Voice με άρθρο της που φιλοξενεί στην σελίδα της με τίτλο «Μην ξεχνάς, Γιάννη» .   καταφέρνει να ξεπλύνει την λογική του Καλέμη και του κάθε Καλέμη με περίτεχνο τρόπο.

Αρχικά ο αρθρογράφος συμπαραστέκεται στον Γιάννη και μιλά για ρατσισμό, λίγες προτάσεις παρακάτω όμως οι πραγματικές προθέσεις του αρθρογράφου- που θα ζήλευε και ο Μπογδάνος- αποκαλύπτονται, καθώς τονίζει με περίσσια περηφάνια: «Αλλά και συ Γιάννη δεν πρέπει να ξεχνάς κάτι. Μέσα στη μόδα του Black lives matter μπέρδεψες την Αμερική με την Ελλάδα.

Έτσι μπέρδεψες το εξής σημαντικό. Ετούτη η χώρα ουδέποτε στα μοντέρνα χρόνια, αλυσόδεσε σκλάβους, ουδέποτε τους έφερε με το ζόρι να μαζέψουν τις φυτείες τους, ουδέποτε τους κρέμασε στα δέντρα

Αντίθετα Γιάννη εσείς παραβιάσατε σύνορα, εσείς ήρθατε σε μια χώρα που δεν σας φώναξε και δεν ήθελε να εκμεταλλευθεί κανέναν.»

Τι μας λέει δηλαδή εδώ ο αρθρογράφος και η Athens Voice – που συχνά πυκνά στηρίζει με πάθος την ακροδεξιά ρητορεία – στηρίζουμε τον Γιάννη, αλλά να μην μιλάει γιατί κάποτε ήταν παράνομος μετανάστης. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε άλλη Athens Voice.

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια