Η ΔΕΗ αποφάσισε να κόψει την παροχή ρεύματος στο Γηροκομείο Αθηνών, λόγω χρεών των τελευταίων ετών που ξεπερνούν τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Η προσωρινή διοίκηση του ιδρύματος έχει καταθέσει αιτήσεις στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για έκδοση προσωρινών διαταγών, την ώρα που στο γηροκομείο φιλοξενούνται 150 ηλικιωμένοι.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου, Ζώης Κολλιός, κάλεσε την πολιτεία και τους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση να «ξυπνήσουν», επισημαίνοντας πως θα πρέπει να αφεθούν οι αρμόδιοι να κάνουν τη δουλειά τους.

«Να πάψουν οι εχθροί του γηροκομείου να παρεμποδίζουν το έργο μας και να αφήσουν εμάς και τους πραγματογνώμονες να κάνουμε τη δουλειά μας. Είναι έργο αγάπης και προσφοράς, εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Η πολιτεία και οι εισαγγελείς πρέπει να «ξυπνήσουν»», ανέφερε ο Ζ. Κολλιός.

Με αφορμή την εντολή για απενεργοποίηση του μετρητή κατανάλωσης ρεύματος στο Γηροκομείο, ο δικηγόρος και δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, κατέθεσε αναφορά προς τον εισαγγελέα του Εφετείου Αθηνών, τονίζοντας πως οι διαφαινόμενες εξελίξεις μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη ζωή των πιο ευαίσθητων εκ των ηλικιωμένων. Όπως επισημαίνει, το Γηροκομείο βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης και ένα βήμα πριν από την αναστολή της λειτουργίας του, όπου απασχολούνται περίπου 90 εργαζόμενοι.

Η ΔΕΗ είχε ενημερώσει με επιστολή της το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών» και προ ημερών έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ να απενεργοποιήσει τον μετρητή. Στην επιστολή, που έφερε στη δημοσιότητα κυριακάτικη εφημερίδα, σημειώνεται πως η εντολή για διακοπή της παροχής ρεύματος εντάσσεται στην αντιμετώπιση των λεγόμενων «στρατηγικών κακοπληρωτών», δηλαδή όσων θεωρείται πως διαθέτουν ρευστό αλλά παρόλα αυτά δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

«Παρά τις συνεχείς και τακτικές οχλήσεις μας τα τελευταία επτά χρόνια καθώς και της πρόσφατης εξώδικης πρόσκλησής μας δεν έχει καταστεί δυνατή η τακτοποίηση του υπερβολικά υπέρογκου χρέους σας, από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας και ανεξόφλητους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς πολλών χρονικών περιόδων, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας να υφίστανται από τον Αύγουστο του 2013, δηλαδή πέραν των έξι ετών», τονίζει η ΔΕΗ. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η οφειλή ανέρχεται σε 1.313.574 ευρώ, ενώ η τελευταία πληρωμή είχε γίνει τον Μάιο του 2014. Έκτοτε, η συνολική οφειλή εξαπλασιάστηκε.

Πηγή: The press project

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια