Τη σιωπή γύρω από το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης σπάνε η μία μετά την άλλη γυναίκες από όλους τους χώρους, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου. Ανάμεσά τους, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα, η οποία κατήγγειλε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά μέσα σε ασανσέρ από κομματικό στέλεχος, που μάλιστα βάφτισε την επίθεση αυτή «ένδειξη συμπάθειας».

«Ήμουν πολύ φοβισμένη και σοκαρισμένη, και δεν το κατήγγειλα τότε», τόνισε η Ζέφη Δημαδάμα, αναφερόμενη στο περιστατικό που συνέβη πριν από 20 χρόνια όπως είπε. «Σκέφτηκα να αποσυρθώ από την πολιτική», συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενη σε όσους σπεύδουν να σχολιάσουν «μα, μετά από τόσα χρόνια σκέφτηκε να το καταγγείλει», η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ εξήγησε πως η επεξεργασία δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη, ειδικά εάν δεν υπάρχει υποστήριξη.

Η Ζέφη Δημαδάμα σημείωσε ότι ανέφερε το περιστατικό, προκειμένου να γίνει αφορμή να μιλήσουν περισσότερες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα. Οι γυναίκες πρέπει να βρουν τη δύναμη και να μιλήσουν, είπε. «Να σπάσει η σιωπή και να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε.

Τέλος, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως πρέπει να υπάρξει εκπαίδευση των παιδιών, τόσο στα σχολεία όσο και μέσα στην οικογένεια, για το τι είναι σεξουαλική παρενόχληση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια