Με το σύνθημα «Η Eldorado δεν είναι πολιτισμός, είναι καταστροφή και θάνατος» κάτοικοι της Μ. Παναγιάς και μέλη της συλλογικότητας «Γη και Ελευθερία» πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το πρωί στην είσοδο του λιμανιού κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης «τα ορυκτά στη ζωή μας και την τέχνη» με χορηγό την Ελληνικός Χρυσός.

Τα εγκαίνια της έκθεσης η οποία συνδιοργανώνεται από το ΑΠΘ, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων με την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός, έγιναν στο νέο κτήριο στο λιμάνι (προβλήτα Α`) παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου και πλήθους βουλευτών και στελεχών της ΝΔ.

Οι διαμαρτυρόμενοι, κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης ανήρτησαν πανό, και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια τονίζοντας ότι η χρησιμότητα των ορυκτών δεν δικαιολογεί την κερδοσκοπία των πολυεθνικών. Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους διαμαρτυρόμενους και σπρώχνοντας τους τους απομάκρυναν από την είσοδο του λιμανιού προς την πλατεία Αριστοτέλους όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα ενημερώνοντας τον διερχόμενο κόσμο για τις καταστροφικές συνέπειες της δραστηριότητας της Ελληνικός Χρυσός στη ΒΑ Χαλκιδική.

«Καμία ανοχή καμία συναίνεση χρυσωρυχεία ποτέ και πουθενά», «Αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις θυρίδες» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

*Από το alterthess

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια