Το κοινοβούλιο της Ελβετίας πέρασε την ισότητα στον γάμο στην τελική ψηφοφορία του κοινοβουλίου, μετά από επταετή εκστρατεία.

Αυτό καθιστά την Ελβετία την 29η χώρα στον κόσμο που εγκρίνει τους γκέι γάμους.

Η ψηφοφορία μπορεί ακόμη να αμφισβητηθεί από ένα δημόσιο δημοψήφισμα. Αλλά ακόμη κι έτσι η ισότητα στον γάμο είναι πιθανό να κερδίσει, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελβετών πολιτών την υποστηρίζουν.

Ο Salome Zimmermann, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάμου για όλους, είπε:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την κοινότητα των ΛΟΑΤ και τους φίλους τους. Το Ελβετικό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι οικογένειες και τα ομόφυλα ζευγάρια αξίζουν τα ίδια δικαιώματα.

Αν και αυτό είναι ήδη βέβαιο για πολλούς στην Ελβετία, η σημερινή νίκη είναι ένα απίστευτο βήμα προς τα εμπρός για τη χώρα μας και για όλους όσους επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από αυτήν.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτόν τον σκοπό τα τελευταία χρόνια: προοδευτικούς βουλευτές, οργανώσεις ΛΟΑΤ, οικογενειακές οργανώσεις και όλους τους άλλους ανθρώπους που συνέβαλαν μέχρι σήμερα».

*Από το Antivirus

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια