Ανακοίνωση για την πρωτοφανή λογοκρισία που υφίστανται οι φωτορεπόρτερ εξέδωσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, καταγγέλοντας το κλείσιμο πολλών λογαριασμών και τις διαγραφές αναρτήσεων με φωτογραφικό υλικό από το Facebook. Όπως εξηγεί «οι φωτορεπόρτερ έχουν την υποχρέωση να σπεύσουν εκεί που φεύγουν οι άλλοι, να καταγράφουν τα γεγονότα και να δείχνουν την εικόνα τους σε όλους, για να μην πει ποτέ ξανά κάποιος, ‘αυτό δεν το ήξερα΄».

Σχολιάζοντας το συμβάν η ΕΦΕ μιλά ανοιχτά για λογοκρισία και δείχνει ότι δεν αποδέχεται την αιτιολόγηση των ενεργειών από την πλευρά του Facebook.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΦΕ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ UNION OF PRESS PHOTOGRAPHERS OF GREECE

Για την λογοκρισία

Οι φωτορεπόρτερ έχουν την υποχρέωση να σπεύσουν εκεί που φεύγουν οι άλλοι, να
καταγράφουν τα γεγονότα και να δείχνουν την εικόνα τους σε όλους, «για να μην πει ποτέ
ξανά κάποιος, ‘αυτό δεν το ήξερα΄».

Σήμερα έχουν «πέσει» στο facebook πολλά προφίλ συναδέλφων οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα
άλλο απ΄ αυτό. Δημοσίευσαν εικόνες από μια πορεία που έγινε για το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Δεν ξέρουμε πως θέλει να το ονομάσει αυτό το γεγονός το facebook, εμείς το λέμε
λογοκρισία.

Το Προεδρείο της ΕΦΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια